Rootsy logo  
Rootsy logo

Nyheter
The Hightones representerar Sverige
Datum: 2013-12-06

Det blir Karlstadsbandet The Hightones som får representera Sverige vid European Blues Challenge i Riga den 11-12 april nästa år. European Blues Challenge arrangeras av Europeiska bluesunionen, EBU, som är en samlande kraft för allt som har med blusen att göra i Europa. Ett nätverk för alla som har blues som sitt yrke.

2008 genomfördes den första European Blues Conference i Parma, Italien, och här diskuterade man möjligheterna att skapa förutsättningar för en European Blues Union. Och i juni 2010 registrerades unionen i Bryssel i vederbörlig ordning. Samma år genomfördes den tredje konferensen och det första publika projektet presenterades: The European Blues Challenge 2011.

2011 och 2012 års tävlingar avgjordes i Berlin och 2013 i Toulouse. 2014 är då dags för Riga med The Hightones på scenen tävlandes med artister från 17 andra europeiska länder. The Hightones består av Pierre Sjöholm sång och gitarr, Lucas Lindstedt trummor, Daniel Fredriksson bas och Fredrick Karlsson piano. Debutalbumet ”Oh Baby, Me Too” kom i somras och har fått goda recensionen både i Sverige och utomlands. Det är en kombination av rock ´n´ roll och blues i både långsamt och lite snabbare format. Traditionellt med personlig touch i de av Pierre Sjöholm skrivna sångerna.

I Riga får de tampas med bland andra Big Creek Slim & The Cockroaches från Danmark, Pristine från Norge och Ina Forsman & Helge Tallqvist Band från Finland.

Läs mer om Hightones, The


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.