Rootsy logo  
Rootsy logo

Nyheter
The Hightones representerar Sverige
Datum: 2013-12-06

Det blir Karlstadsbandet The Hightones som fÄr representera Sverige vid European Blues Challenge i Riga den 11-12 april nÀsta Är. European Blues Challenge arrangeras av Europeiska bluesunionen, EBU, som Àr en samlande kraft för allt som har med blusen att göra i Europa. Ett nÀtverk för alla som har blues som sitt yrke.

2008 genomfördes den första European Blues Conference i Parma, Italien, och hÀr diskuterade man möjligheterna att skapa förutsÀttningar för en European Blues Union. Och i juni 2010 registrerades unionen i Bryssel i vederbörlig ordning. Samma Är genomfördes den tredje konferensen och det första publika projektet presenterades: The European Blues Challenge 2011.

2011 och 2012 Ă„rs tĂ€vlingar avgjordes i Berlin och 2013 i Toulouse. 2014 Ă€r dĂ„ dags för Riga med The Hightones pĂ„ scenen tĂ€vlandes med artister frĂ„n 17 andra europeiska lĂ€nder. The Hightones bestĂ„r av Pierre Sjöholm sĂ„ng och gitarr, Lucas Lindstedt trummor, Daniel Fredriksson bas och Fredrick Karlsson piano. Debutalbumet ”Oh Baby, Me Too” kom i somras och har fĂ„tt goda recensionen bĂ„de i Sverige och utomlands. Det Ă€r en kombination av rock ÂŽnÂŽ roll och blues i bĂ„de lĂ„ngsamt och lite snabbare format. Traditionellt med personlig touch i de av Pierre Sjöholm skrivna sĂ„ngerna.

I Riga fÄr de tampas med bland andra Big Creek Slim & The Cockroaches frÄn Danmark, Pristine frÄn Norge och Ina Forsman & Helge Tallqvist Band frÄn Finland.

Läs mer om Hightones, The


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida Àr designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.