Rootsy logo  
Rootsy logo

Nyheter
Patti Smith live och i helt ny bok
Datum: 2013-07-04

Patti Smith är aktuell i sommar. I nästa vecka, 11 juli i Dalhalla, den 12 juli i Uppsala och 13 juli i Göteborg, ger hon tre konserter med sitt band. På konserterna i Uppsala och Göteborg gästas hon av First Aid Kit.

Och nu till helgen släpper författaren och poeten Peter Lucas Erixon sin nästan 100-sidiga bok ”PS” om och med Patti Smith i Sverige på bokförlaget Trombone. Boken består av en rad lågmälda och mycket personliga samtal med Patti Smith och dessutom ett antal essäer och notiser om möten med Patti Smith och hennes musik i Sverige. Dessutom innehåller boken ett tiotal unika fotografier. Peter Lucas Erixon har tidigare publicerat intervjuer med Patti Smith bland annat i brittiska magasinet The Word. Den nya boken kan beställas direkt från Trombone (handla@trombone.se).

Det är i år 30 år sedan Peter Lucas Erixon debuterade med en diktsamling. Sedan har det kommit både diktsamlingar och prosa. Senaste romanen »Silversnöret« kom 2011 och den blev unisont hyllad och även prisad. »Silversnöret« gavs även ut som ljudbok där författaren själv vid en maratonuppläsning inför publik i Ulriksfors, den plats huvudpersonen i romanen levde i, spelade in hela romanen under en lång dag.

För övrigt rekommenderas också SVT:s Öppet arkiv (www.oppetarkiv.se/) där man nu i sommar bjuder på intervju och livekonsert med Patti Smith med band från Konserthuset i Stockholm 1976. Programmet sändes första gången den 14 april 1977.

Läs mer om Smith, Patti


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.