Rootsy logo  
Rootsy logo

Nyheter
Stone River Boys till Skandinavien (och Europa)
Datum: 2011-04-15

Stone River Boys gör en efterlängtad turné i Skandinavien. I turnéplanen ingår även två avstickare till prestigefyllda festivaler i Holland och Skottland:

28/4 Siste Reis, Halden
29/4 Bergenfest, Bergen
30/4 Katalin, Uppsala
1/5 Akkurat, Stockholm
3/5 Crossroads, Oslo
4/5 Pusterviksbaren, Göteborg
5/5 Café August, Karlstad
6/5 Dössberget, Bjursås
7/5 R&B Night, Groningen, Holland
9/5 Far i hatten, Malmö
10/5 Basen DropInn, Köpenhamn
11/5 Sigurdsgatan 25, Västerås
12/5 Teatern, Norrtälje
13/5 Darvel Festival, Skottland
14/5 Mastodont, Örebro

Även om Stone River Boys är ett nytt band går det inte att förbise att bandet är en ovälkommen (framkallad av sångaren Chris Gaffneys tragiska bortgång) men naturlig fortsättning på det älskade Hacienda Brothers. Orsaken är så klart att bandets motor och naturliga ledare är Haciendas och The Palladins egna stilikon och supergitarrist Dave Gonzales. Även om Stone River Boys musik bottnar lite mer i Memphis/southern soul efter Daves samarbeten med Dan Penn, råder det inget tvivel om var bandet härstammar ifrån.

I Austin, Texas är det givet att musik ska vara som bäst när den framförs live. Alla som sett en show med Hacienda Brothers eller The Paladins vet vad det handlar om. Man älskar skivorna men blir ett superfan efter att man fått uppleva bandet live första gången. Stone River Boys debut ”Love on the dial” är verkligen en bra skiva men efter att ha sett bandet i Nashville på AMA Festival var vi några musikälskare som tog i hand på att vi aldrig sett ett bättre liveband. Bandet består av ytterst kompetenta musiker och har en helt osannolik frontfigur och sångare i Mike Barfield. Hela bandet består av originella karaktärer men Barfield står som garant för att mungiporna stannar uppe hela konserten och flera timmar efter den är slut.

Det går inte att presentera Stone River Boys utan att ägna några rader åt Dave Gonzales. Dave har varit på vägarna sedan 80-talet med the Palladins och spelat med mängder av stora namn. Han har alltid varit hängiven sin stil och år 2007 listade Spin Magazine de 101 bästa gitarristerna du kanske inte hört talas om. Dave hamnade på listan och han har också utvecklat en gitarrprototyp för Fender som är anpassad just för hur Dave tycker en gitarr ska användas. Det är på den gitarren Stone River Boys bygger sitt sound.

Läs mer om Stone River Boys


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.