Rootsy logo  
Rootsy logo

Nyheter
Chip Taylors Rock and Roll Joe
Datum: 2011-04-12

»Rock and Roll Joe« är Chip Taylors hyllning till musikens obesjungna hjältar. Alla de som gjort minnesvärda insatser på ett eller annat sätt men som aldrig fått det erkännande de förtjänat.

Idén till »Rock and Roll Joe« väcktes under Chips Skandinavien-turné 2007. I bandet fanns rutinerade musiker som John Platania, Bryan wings och Ron Eoff och i turnébussen gick snacket. Om klassiska gitarriff och basgångar. Om låtskrivare och producenter. Som alla gjort storgärningar i det fördolda.

Chip Taylor började skriva låtar i framsätet och när turnén avslutades i London gick bandet in i studion och spelade in merparten av »Rock and Roll Joe«.

Skivutgivningen är bara ett startskott för »Rock and Roll Joe«. I samband med releasen sjösätts även websidan Rockandrolljoe.com som är tillägnad alla de hårt arbetande musiker och artister som aldrig fått den uppskattning de förtjänat.

Redan nu finns en provversions av websidan uppe.

Läs mer om Taylor, Chip


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.