Rootsy logo  
Rootsy logo

Nyheter
Bill Frisells Disfarmer-projekt
Datum: 2011-03-22

Den fantastiske gitarristen Bill Frisell kommer till Sverige och Danmark med sitt Disfarmer Project. Det blir en spelning i Uppsala (Konsert & Kongress) den 29 mars och en på Den Sorte Diamant (Det Konglige Bibliotek) i Köpenhamn den 30 mars.

Porträttfotografen Mike Disfarmer fångade livet och känslorna hos folket på den amerikanska landsbygden under de två världskrigen och under den stora depressionen. I deras blickar kan man se både melankolin och den optimism som spirade i 1950-talets Herber Springs i Arkansas, USA.

Bill Frisells eftertänksamma musik förstärker och fördjupar bildernas uttryck. Tillsammans med sina medmusiker Greg Leisz på steel guitar, Carrie Rodriguez, fiol, och Viktor Krauss på bas skapar han en tankfull musik som nästan får tiden att stanna. Det är sökande och på samma gång precist i uttrycket, just så som bilderna.

Läs mer om Frisell, Bill


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.