Rootsy logo  
Rootsy logo

Nyheter
Rootsy Awards
Datum: 2011-01-25

Vem gjorde förra årets bästa svenska countryplatta? Eller bästa bluesplatta?

I veckan som gått har såväl svenska Grammis som P3 Guld gått av stapeln. Vinnare av i princip alla kategorier blev Robyn och Håkan Hellström, Inget ont om någon av dem, men man kan väl konstatera att både Grammis och P3 Guld handlar mer om toppen än bredden. Framför allt kan man konstatera att den musik vi ägnar oss åt på Rootsy får minimalt utrymme. Amerikanska Grammy kritiseras ofta för att ha inflation i priser, men svenska Grammis har ytterst få. Artister inom Rootys-området kan möjligen bli nominerade i klassen Visa/Folk, vilket kan kännas lite egendomligt.

Men istället för att gnälla sjösätter vi nu Rootsy Awards.

Från och med i dag kan Rootsys läsare rösta på favoriter i följande kategorier:

Årets Americana/rock album
Årets Blues/Soul/Gospel
Årets Country/Bluegrass/Rockabilly album
Årets Singer/Songwriter album
Årets Duo/Band Artist
Årets Kvinnliga Artist
Årets Manliga Artist

I varje kategori finns det en klass för svenska artister, en för norska och en för internationella.

Nomineringarna har gjorts av Rootsy-redaktionen.

Röstningen är öppen för alla från och med nu till midnatt den siste februari. Varje person (läs IP-nummer) får bara rösta en gång.
Det blir dessvärre ingen TV-sänd gala det här första året. I själva verket blir det ingen gala alls. Och vad pristagarna får (förutom ofantlig Ära och Berömmelse) är i skrivande stund lite oklart.

Förutom kategorierna ovan kommer Rootsy-redaktionen att utse (ingen omröstning alltså) ett svenskt, ett norskt och ett internationellt namn för Rootsy Hall Of Fame. Ett hederspris till speciellt förtjänta personer.

Gå in och rösta nu! 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.