Rootsy logo  
Rootsy logo

Nyheter
Mary Gauthier till Skandinavien i november
Datum: 2010-10-06

Mary Gauthier (uttalas go-shay) är en av vår tids mest omtalade och hyllade singer/songwriters. På sitt nya hyllade CD ”The Foundling” berättar hon sin historia genom 13 besjälade, gripande och vackra sånger. Nu återvänder Mary Gauthier till Sverige för att på sitt oefterhärmliga sätt framföra sina sånger.

Mary Gauthier har med sina sex album med originalsånger och ett idogt turnerande världen över blivit en av americana-musikens stora affischnamn.

Senaste plattan ”The Foundling”, som kom i våras, är Marys uppgörelse med det som mest format hennes person och musik. Skivans titel betyder ”Hittebarnet” på svenska och är producerad av Michael Timmins från Cowboy Junkies. Det är om att bli övergiven av sina föräldrar ”The Foundling” handlar. Och om att senare i livet söka upp sin biologiska mor och åter igen bli avvisad. Allting berättat utifrån ett maskrosbarns perspektiv där det finns en vägran att bli offer.

30/10 Madam Felle, Bergen
31/10 John Dee, Oslo
1/11 Credo, Trondheim
3/11 Hagakyrkan, Göteborg
4/11 Palladium, Malmö
6/11 Clarion, Örebro
7/11 Bryggarsalen, Stockholm

Läs mer om Gauthier, Mary


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.