Rootsy logo  
Rootsy logo

Nyheter
Living Blues jubilerar
Datum: 2010-03-10

Datum: 2010-02-22

En av världens ledande bluestidningar fyller 40 år. Living Blues är amerikas äldsta bluestidningen, men inte världens äldsta. Vår egen Jefferson slår Living Blues med några år.

Living Blues startar jubileumsåret med ett februarinummer som tittar tillbaka på bluesens 70-tal. Sedan kommer man varannan månad att blicka tillbaka på följande decennier i blueshistorien och hur de presenterats i tidningen. Kanske kommer Rootsys egen Staffan Solding då också med på ett hörn. Staffan levererade en gång i tiden en intervjuartikel med Champion Jack Dupree till tidningen, från den tiden Champion Jack bodde i Bollerup på Österlen. Firandet kulminerar med ett specialnummer med ett urval av artistmöten från de 40 åren.

Annars startades Living Blues i Chicago 1970 av Jim O´Neal. 1983 togs tidningen över av University of Mississippi i Jackson och Center for the Study of Southern Culture. I februarinumret kan man bland annat läsa om John Primer, Ms. Jody, Marquise Knox, Billy Branch och Eric Bibb.

Webbplatsen är www.livingblues.com för den som är intresserad.


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.