Rootsy logo  
Rootsy logo

Nyheter
Mother James med nytt album på Rootsy
Datum: 2010-02-23

Med stolthet kan vi berätta att Mother James nya album släpps på Rootsy-etiketten. ”Brute Noir” är Mother James andra album och releasedatum är satt till den 24 mars.

Med ”Brute Noir” bär Mother James in gatans otämjda bluesrytmer i 2000-talet i en modern och explosiv tappning. Musiken är inspirerad av New Orleans musikarv och är en orgie i rått jazzblås, shoutsång, bordellpianon och hädisk gospel. Det betvingande stompet kräver att du ger dig hän och faller in i rytmen.

”Brute Noir” är producerad av Per Nordmark (Fireside, Britta Persson) och mixad i Studio Dubious (Håkan Hellström, Moneybrother) av Max-Måns Wikman.

Bland musikerna hittar vi bl a Bebe Risenfors (Tom Waits, Elvis Costello) och Clas Lassbo (Miss Li).

Du kan provlyssna och förbeställa här

Debutskivan ”Stomping grounds” (2008) hyllades av en näst intill enig kritikerkår och skaffade Mother James en fan i självaste Quentin Tarantino! Sedan dess har bandet avverkat två lyckade turnéer i Europa samt ett trettiotal spelningar i Sverige från Piteå i norr till Eksjö i söder.

»Stomping Grounds« släpptes i USA i juni 2009 av ZIP Records/SonyRed i hela Usa och Kanada.

Läs mer om Mother James


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.