Rootsy logo  
Rootsy logo

Nyheter
Holly Williams till Skandinavien
Datum: 2010-01-20

Holly Williams tillhör countrymusikens adel. Hon är barnbarn till legendaren Hank Williams, dotter till nästan lika legendariske Hank Jr, men framför allt har hon en framgångsrik egen karriär. I februari kommer hon äntligen till Skandinavien.

De svenska spelningarna bokas av RootsyLive.

Holly är född och uppvuxen i Nashville, Tennessee och härstammar från den mest legendariska av alla amerikanska musikfamiljer. Som barnbarn till Hank Williams, dotter till Hank Williams Jr, och halvsyster till Hank Williams III är alla genetiska förutsättningarna på plats för att kunna skapa countrymusik av högsta klass. Ett arv Holly verkligen vet att förvalta väl. Likt andra framgångsrika ättlingar från kända musikfamiljer som Rosanne Cash, Shooter Jennings och Justin Townes Earle är Hollys musik ett alternativ till den kommersiella countryn men för bra för att inte slå kommersiellt. Två av låtarna från senaste skivan Here With Me gick direkt in på den amerikanska Billboardlistan.

Hollys föräldrar skildes när hon var mycket ung, men pappa Hank Jr tog med henne på en massa konserter. När hon var 17 år tog hon upp pappas gitarr och mycket snart började hon skriva egna låtar. 2004 släppte hon debuten ”The One We Never Knew” som fick mycket bra recensioner. Men karriären höll på att få ett abrupt slut då Holly och hennes syster Hillevi var med i en svår bilolycka som höll på att kosta de båda livet. En europaturné fick ställas in och det blev en lång konvalescens. Fem år senare, 2009 kom uppföljaren ”Here With Me” som är en mix av den bästa av americana, country och singer/songwriter musik där Hollys lite mörka och lätt ärrade röst passar perfekt till hennes mogna och eftertänksamma texter. Med den nya skivan i bagaget kommer Holly äntligen till Skandinavien för fyra efterlängtade framträdanden.

Holly Williams turnéplan:

8/2 John Dee, Oslo
9/2 Garage, Bergen
10/2 Malmö, Kong (support Andi Almqvist)
11/2 Amager Bio, Köpenhamn
12/2 Örebro, Virus Bar (support Andi Almqvist)
13/2 TV4 Nyhetsmorgon
13/2 Göteborg, Frölunda Kulturhus (support Andi Almqvist)
14/2 Stockholm, Akkurat (gäst till Kollektivet, ej full show)

Läs mer om Williams, Holly


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.