Rootsy logo  
Rootsy logo

Nyheter
Eilen Jewell turnerar i Skandinavien
Datum: 2009-09-22

I oktober turnerar Eilen Jewell med band för första gången i Sverige och Norge.

”Att Eilen behärskar jazz, western swing och honkytonk har framgått tidigare, här på sitt tredje album tar hon ut svängarna än mer. Inslagen av blues, soul och sextiotalets brittiska invasion är både tydliga och berikande, även om fundamentet alltjämt utgörs av en spartansk folkcountry som med synnerligen små medel river upp väldigt stora känslor.”

Så skriver Sonics Pierre Hellqvist om Eilen Jewell senaste album ”Sea Of Tears”. Och han passar även på att hylla hennes band: ” Tur att vi har Eilen Jewell. För att inte tala om hennes lilla band som aldrig spelar en ton för mycket, främst personifierat av den vidunderligt ekonomiske och stilsäkre gitarristen Jerry Miller. Hans instrument är fyllt av lika mycket förtätad mystik som en hel »Twin Peaks«-box. »Sea of Tears« är värd att införskaffa enkom för hans skull, och då är han ändå knappast huvudattraktion på skivan.”

Missa inte Eilen Jewell med band:

21/10 Babel, Malmö
22/10 Erlandsens, Halden
23/10 Mastodont/Najz Prajz, Örebro
24/10 Skebopuben, Skebo
25/10 Debaser, Stockholm

Läs mer om Jewell, Eilen


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.