Rootsy logo  
Rootsy logo

Nyheter
Musikfilm i Malmö
Datum: 2009-01-22

Den som befinner sig i Malmö fredagen den 27e februari rekommenderas att bege sig till Victoriateatern där Rootsymedarbetaren och Sonicskribenten L-P Anderson kommer att vara på plats för att visa högintressant musikfilm samt leda regissörssamtal. L-P kommer dessutom att spela favoritskivor i diskjockeybåset. Filmen »Been Down That Muddy Road« är en hisnande historia om swamppoplegenden och countrysoulsångaren Joe Barry (»I’m A Fool To Care«).

Under en omtumlande karriär hann Barry, förutom att vara firad skivartist, även med att agera som bilförsäljare, hallick, kortspelare, pastor, hårdför maffiamedlem och legosoldat. Regissören Carol Carimi-Acutt från Los Angeles kommer att närvara personligen för diskussion i samband med visningen.

Jesse Hector är en mytomspunnen figur på Londons musikscen. Som tolvåring spelade han skiffle och rock på omtalade klubben 2I’s. I mitten på sextiotalet återfanns Hector som gitarrist i modsgruppen The Clique vars »We Didn’t Kiss Didn’t Love But Now We Do« är en av freakbeatgenrens verkliga höjdare. På sjuttiotalet frontade Hector pub- och punkrockarna The (Hammersmith) Gorillas. I den engelska filmen »A Message To The World« avslöjas att Jesse Hector numera arbetar som nattstädare på olika kontor i London. Eftersom han slutar sitt pass redan klockan 10.30 på förmiddagen finns det gott om tid över för att kunna ägna sig åt viktigare saker… Regissörerna Caroline Catz och Mark Stratford finns på plats i Malmö och kommer att samtala med publiken i samband med visningen. En annan höjdpunkt i Malmö den 27e februari är »The Nice Lady With The Nasty Voice«, en långfilmsdokumentär om Wanda Jackson. Visningarna av »Been Down That Road« och »A Message To The World« är ett samarbete mellan filmfestivalen Music Doc ¬ och tidningen Sonic.


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.