Rootsy logo  
Rootsy logo

Nyheter
Publik premiär för Versions
Datum: 2008-09-10

Gitarristen Peter O Ekbergs privatinspelade projekt »Versions« har tidigare uppmärksammats här på Rootsy. Det är ett coverprojekt, men också en hyllning till låtskrivarna. Peter O Ekberg har själv beskrivit det som att han försöker ta ställning till låtarna som material, bortom alla de avtryck de satt genom olika versioner.

Han konkurrerar inte med Dylan och Hendrix, när han spelar »All Along the Watchtower« eller med Beatles och Area Code 615 om hur »Lady Madonna« ska låta; han lägger sig snarare vid sidan av och gör sina egna versioner som om låtarna vore nyskrivna.

Ekberg var med i första uppsättningen av Raj Montana Band. Han spelade med Fjellis i ett av Björn Afzelius turnéband, och han gjorde flera soloskivor på 70-talet. Senare har han varit producent och dokumentärfilmare. Musiken har varit en hobby de senaste tjugo åren.

Nu gör dock Peter O Ekberg comeback i den musikaliska offentligheten med bandet Versions. Övriga medlemmar är Marshall Karlsson (från Jake & the Spitfires), Ulf Göransson (som spelade med Ekberg redan på 70-talet och nu bland annat kan höras i Joe Spinaci Combo och Sir Jay & The Blue Orchestra), Mats Bengtsson (från Wilmer X, bland annat) och Mattias Ljunggren, som bland annat spelat med Danne Stråhed.

Comebacken sker på S:t Gertrud i Malmö, torsdagen den 18 september, kl 20.00.

Läs mer om Ekberg, Peter O


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.