Rootsy logo  
Rootsy logo

Nyheter
Kevin Montgomery & Al Perkins till Skandinavien
Datum: 2008-01-22

I slutet av januari och början av februari turnerar Kevin Montgomery och Al Perkins i Skandinavien. Med sig har de LA-bandet Shurman. På de svenska spelningarna är även Sixpack Holiday med som uppvärmare.

Kevin Montgomery är uppvuxen på music-row i Nashville. Han är son till den legendariske producenten (ex. Waylon Jennings, Tammy Wynette....) och låtskrivaren (ex. Buddy Holly, Patsy Cline...) Bob Montgomery och hans mamma var bl.a. med och körade på Elvis »suspicious mind«. Kevin valde dock att gå den långa vägen och tillsammans med några av USA:s finaste Americana/countryrock musiker har han turneerat sig till ett rykte som en grym live akt. Som låtskrivare har han bl.a skrivit åt Trisha Yearwood.

Al Perkins har blivit Kevins ständige pedalsteel/Dobro instrumentalist. Al är en sann legendar. Al (som är son till Carl Perkins) var med och uppfann countryrocken i Californien tidigt 70-tal. Det är Al som spelar på båda Gram Parsons solo-skivor, Rolling stones »exile on mainstreet«, flera av Emmylou Harris finaste skivor och turneér samt massor av inspelningar där tungviktare som Steven Stills & Chris Hillman är inblandade.

Kevin har också med sig LA-bandet Shurman (www.shurmanville.com) som dels kompar Kevin och dels spelar ett eget set. Shurman har turneerat med otaliga stora akter (Jayhawks, Lucinda Williams...) och Tom Pettys gitarrist Mike Campbell har sagt: »Very good! Reminds me of the pre-heartbreakers stuff we used to play in back in florida«

Sixpack Holiday släpper ett nytt album i vår producerat av Björn från Willy Clay Band. De spelar sin egen version av folklig americana eller countryrock och får äran att värma upp för de här tungviktarna när de passerar genom Sverige.

28/1 Bodoni, Malmö
29/1 Katalin, Uppsala
30/1 Skebopuben, Skebobruk
1/2 The Harvest Bar, Kvinesdali
2/2 The Old River Saloon, Etne

Läs mer om Montgomery, Kevin


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.