Rootsy logo  
Rootsy logo

Nyheter
Louise Hoffsten på svenska
Datum: 2007-10-04

I början av av november släpps Louise Hoffstens nya album »Så speciell«, hennes första album på svenska på mer än tio år.

Här är skivbolagets pressrelease:

”Louise Hoffsten på svenska” skulle kunna vara en enkel rubrik på en presentation av Louise kommande platta ”Så speciell”, som ser dagens ljus den sjunde november.

Men vi vill berätta ”mycket mer och lite till” för att citera Louise.

Hon säger själv:

- Jag kallar min platta för ”americana på svenska”.

Och i nästa andetag:

- Den här plattan låter mer Memphis än något jag gjort i Memphis.

Så, där hade vi raskt några rubriker till.

Det här är i alla fall Louise Hoffstens första svenska platta på över tio år. Förra svenska plattan hette ”Kära du”, på den tolkade hon svenska folkvisor och skillingtryck.

Upprinnelsen till att nya plattan blev på svenska är flera, men den kanske viktigaste anledningen var att hon lärde känna Peter LeMarc för snart två år sedan.

- Jag var rädd för att skriva på svenska igen men tillsammans med Peter hittade jag tillbaka till språket. Han har lärt mig väldigt mycket och vi har otroligt kul tillsammans.

Vi överlåter till experterna att analysera Louise texter (som återfinns i texthäftet), men vi har anledning att tro att det finns något här som både kommer att diskuteras och användas i flera sammanhang framöver. Louise har något att berätta.

Peter LeMarc och Louise har tillsammans skrivit flera av låtarna och många av texterna på den kommande plattan. Några av låtarna har Louise skrivit tillsammans med Peter Kvint och Leif Larsson. Kvint har också producerat plattan.

- Peter Kvint och jag har känt varandra länge och vi delar samma kärlek till musiken.
Att Peter är en bra producent, känner många till vid det här laget. Men att han är en jävel på banjo, är det nog inte många som vet.

-Peter Kvint har gjort underverk i studion. Jag är så otroligt glad att det är han som producerat plattan.

”Så speciell” är inspelad i augusti i Atlantisstudion i Stockholm. Bandet på plattan: Bengan Blomgren (Nynningen, Nationalteatern, Totta Näslund), på gitarr. Henrik Widén (Diamond Dogs), som spelar klaviatur. Peter Fors spelar bas, Micke Nilsson spelar trummor och Peter Kvint spelar banjo och gitarr. Körar gör Peter Kvint, Peter LeMarc och Mikael Rickfors.

- Jag har längtat efter att göra den här plattan. Alla musiker säger att den senaste plattan är den bästa de har gjort. Jag kan inte själv bedöma om det här är det. Men det känns verkligen så. Det här är i alla fall den naknaste skiva jag gjort.

Läs mer om Hoffsten, Louise


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.