Rootsy logo  
Rootsy logo

Nyheter
Springsteens dödahavsrullar
Datum: 2007-09-04

Bruce Springsteens publik längtar till oktober. Ny platta och amerikansk turnéstart. Men inte nog med det. Samtidigt presenterar Vini »Mad Dog« Lopez, originaltrummis i E Street Band, låtarna som skrevs innan berömmelsen.

Februari 1974: Efter en tids interna konflikter lämnar Vini Lopez The E Street Band.

Juli 2003: Backstage på Giants Stadium utanför New York får han Springsteens välsignelse att spela in låtarna från tiden med bandet Steel Mill. – Det cirkulerar några bootlegs, men alla låter skit. Därför är det på tiden att folk får veta vad det här bandet handlar om, säger Lopez.

Och allt är ok med Springsteen? – Visst. Jag fick sparken för att jag inte gillade vad som hände med bandet när Mike Appel blev manager. Men Bruce och jag har aldrig varit ovänner. Vi önskade varandra lycka till och det som hände senare, med »Born to Run«, är en annan historia.

Hardcore-fansen vet redan att Steel Mill (Springsteen, Lopez, Danny Federici, Vinnie Roslin/Steven van Zandt, Robbin Thompson) spelade tung rock'n'roll, influerad av Allman Brothers och Hendrix, och att bandet hade en växande publik i New Jersey och Virginia mellan 1969 och 1971. Nu skickar Lopez skickar budskapet till resten av världen, med nyinspelningar som distribueras av Mega International Records och finns för nerladdning från och med den andre oktober.

»The Dead Sea Chronicles« heter plattan och låtarna är Springsteens original. Men projektet lever genom Vini Lopez, några mindre kända New Jersey-musiker och Carl »Tinker« West, 71 – Steel Mill-manager, nu som då.

– Med några veckor kvar till release känns det som att vi befinner oss i ett limbo, men jag räknar med turné, både i USA och Europa, säger »Mad Dog« Lopez.

Anders Mårtensson

Läs mer om Lopez, Vini


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.