Rootsy logo  
Rootsy logo

Nyheter
Chip Taylor till Skandinavien
Datum: 2007-07-05

I augusti återvänder Chip Taylor till Skandinavien, denna gång i sällskap med gitarristen John Platania och den kanadensiska sångerskan och fiddlern Kendel Carson.

3/8 Down On The Farm, Halden
4/8 Down On The Farm, Halden
6/8 Akkurat, Stockholm
8/8 Majas vid havet, Varberg
9/8 KB, Malmö

Chip Taylor behöver knappast någon närmre presentation: mannen som skrev ”Wild Thing”, ”Angel Of The Morning” och en lång rad andra hits, hade en hyggligt framgångsrik karriär som soloartist på 70-talet, sadlade om och blev professionell gambler i 20 år innan längtan till musiken blev för stark. Chip har varit i Skandinavien många gånger, på egen hand och med Carrie Rodriguez. Han är bror till Jon Voight och alltså farbror till Angelina Jolie.

John Platania har från och till spelat med Van Morrison, medverkade bland annat på klassiska ”Moondance” och ”It’s Too Late To Stop Now”. Han spelade med Van så sent som i våras under USA-turnén. I våras kom hans utsökta, huvudsakligen instrumentala soloplatta ”Blues, Waltzes and Badland Borders”.

Kendel Carson är en 22-årig fiddler och sångerska från Kanada som nyligen gav ut sitt första soloalbum ”Rearview Mirror Tears”, producerat av Chip Taylor. Kendel Carson har varit professionell musiker sedan hon var fem år och har överflöd av talang och charm.

Showen bygger i i huvudsak på låtar från de soloplattor som Chip Taylor gjort sedan han återvände till musiken. Både Kendel Carson och John Platania gör ett antal låtar från sina respektive soloplattor och båda ingår i bandet hela tiden. Dessutom tillkommer basist och trummis, alltså fem man på scen.

Läs mer om Taylor, Chip


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.