Rootsy logo  
Rootsy logo

Nyheter
Angels in Jail
Datum: 2006-12-19

”God jul önskar Mamma” av Angels in Jail.

Här kommer en jullåt till dig skriven och framförd av kvinnor inifrån fängelset i Ystad. Gå in på den här adressen och lyssna:

www.myspace.com/angelsinjail

Många av kvinnorna som sitter i fängelse är mammor. I flera fall har de inte råd att skicka tågbiljetter till sina barn så att de kan komma och hälsa på. När barnen väl är på fängelset måste de även betala för alla måltider.

Alla kvinnor arbetar i fängelset men det man tjänar räcker inte alltid till.

På 8 timmar skrev 8 kvinnor 4 låtar som kommer att bli en skiva som släpps till våren. Redan nu kan du höra första singen ifrån skivan – jullåten ”God jul önskar Mamma”.

På dessa kvinnors begäran går alla pengar som vi får in på musiken de gjort till en nyupprättad fond dit man som intern kan söka resebidrag till sina anhöriga. Vill du stödja dessa kvinnor så sätt in valfritt belopp på Ystads konstmuseums postgiro: 114220-7

Glöm inte skriva följande som referens i meddelande rutan: Konto 3157/KIA

På initiativ av Ystads konstmuseum har musikerna Cecilia Nordlund, Lotta Wenglén och Kenden Bhutia hållit i en låtskrivarworkshop under hösten 2006 på Ystads Kriminalvårdsanstalt.

God Jul! Önskar Angels in Jail, Ystads konstmuseum samt Cecilia Nordlund, Lotta Wenglén och Kenden Bhutia

Mer info:
cecilia@cecilianordlund.com, Tel 0736-264706
Thomas Millroth 0411- 57 72 82
Yrr Jonasdottir 0709-47 72 98


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.