Rootsy logo  
Rootsy logo

Nyheter
Texum - nytt band på Rootsy
Datum: 2006-12-13

Rootsy.nu fortsätter sin norska satsning. Den 5 februari 2007 släpps debutalbumet från Texum, ytterligare ett omåttligt begåvat band från Oppdals-trakten en bit söder om Trondheim.

Texum debuterade 2004 med »First Shot EP« som fick fin kritik lite varstans. Och sedan dess har bandet med sångaren och låtskrivare Bård Sande i spetsen utvecklats i rasande takt. Den råa countryrocken från EP:n har tonats ner en del. Steel och taggiga gitarrer är kvar, men ljudbild och arrangemang är mer sparsmakade och nyanserade.

Albumet är inspelat på hemmaplan i Oppdal och producerat av Texum-gitarristen Dag Håvimb med hjälp av Pål Brekkås. Mixat har Chris Shepard (Elvis Costello, Wilco, Smashing Pumpkin m fl) gjort och resultatet är helt enkelt briljant. Det vimlar av små eleganta detaljer, men aldrig på bekostnad av helheten. Musiken förstärker, lyfter och pockar på uppmärksamhet men likväl finns Bård Sandes speciella röst i centrum, känslig men inte utan pondus.

Två spår från albumet, »17th of May« och »What You Leave Behind« har redan spelats en hel del på radio i Norge. »17th Of May« kan du redan nu lyssna på/ladda ner i sin helhet, dessutom gratis, redan nu. Gå till www.rootsy.nu/butik/album.php?id=565

I Norge talas det rent av om en »Oppdals-bølge« med band som Bönkers, Erlend Ropstad och The Rooph. Med tanke på det exceptionellt starka debutalbumet lär 2007 bli året då Texum blir en angelägenhet långt utanför Oppdal och Norge.


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.