Rootsy logo  
Rootsy logo
Info

Rootsy är en mötesplats på nätet för alla som är intresserade av den musik som vi i brist på bättre beteckning kallar 'rootsmusik'. Det kan vara country, blues, americana, reggae, soul, rock, gospel, jazz och en hel del annat 'roots-aktigt'. Som ordet 'rootsy' i sig antyder är vi inte så noga med renlärigheten, vi väljer hellre att fria än fälla när det gäller att avgöra vad som platsar på Rootsy eller inte.

Det handlar om musik med rötter, som görs av människor som brinner för vad de gör. Som mycket väl kan vara underhållande men ofta också så mycket mer. Underhållning på allvar som görs med kärlek, engagemang och respekt för lyssnaren. Och Rootsy skriver om denna musik med motsvarande kärlek, engagemang och respekt, för både lyssnaren och artisten.

Det handlar om musik som vi vet att många älskar passionerat men som tyvärr trängs undan allt mer i media. Om skivor som dessvärre blir allt svårare att hitta i skivaffärerna.

Rootsy innehåller nyheter om artister, skivor och turnéer. Här finns det artiklar, intervjuer, recensioner och krönikor. Du kan provlyssna på nyheter och hitta massor av spännande länkar. Och köpa utvalda CD till bra priser. Sidorna uppdateras i princip varje dag, så varför inte göra Rootsy till startsida?

Initiativtagare till Rootsy är Håkan Olsson, som har drygt 30 års erfarenhet av musikbranschen och ett stort kontaktnät bland skivbolag och artister. Bland de journalister som bidrar hittar vi etablerade och respekterade namn som Tom Skjeklesæther, Christer Olsson, Magnus Eriksson, Staffan Solding, Bengt Eriksson med flera.

Rootsy är inte knutit till någon skivetikett eller distributör och de skribenter som bidrar har självklart en fullständig journalistisk frihet att skriva vad de tycker och tänker. De får dessutom utrymme att göra detsamma. På Rootsy är treraders-recensioner bannlysta, missvisande betygssystem likaså.


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.