Rootsy logo  
Rootsy logo
Genreproblem (sida 1 av 1)

Lars Svensson:
2019-06-11 14:28
 På besök i den stora skivaffären vid Stigbergstorget i akt och mening att köpa Richard Lindgrens nya phonogram "Death & Love. Mina steg styr till Americana-avdelningen. Ingen Richard där, kanske har den sorterats in bland countrymusiken? Nej, inte där heller. Säkert slut, nog lika bra att beställa. Går upp till den alltid ytterst hjälpsamma personalen. Framför mitt ärende, får svaret att den ska finnas. Frågan är var. Jakten påbörjas. Richard Lindgren låter svenskt, vi kollar på svenskhyllan. Nej inte där heller. Kanske är Richard Lindgren pop. kanske det. Mycket riktigt, där står Richards album. Köper.

Det är ofta svårt att sortera musik i genrer, det vet jag av egen erfarenhet, men det blir ofta rätt roliga diskussioner. Jag hade under närmare ett års tid diskussion med personalen på Andra Långgatans skivhandel varför Countryfacket inte var rätt placering av Tom Paxton. Nu återfinns han på popsektionen. Om det är en fördel för dem som letar efter Tom Paxton vet jag inte. Och kollegan Phil Ochs stoltserar bland Oldiesskivorna. Där finns även Elvis, men inte Beatles, trots att de lade ned för nästan 40 år sedan.

Richards skiva? Den är med utmärkt beröm godkänd.

Lista ämnen
Föregående ämne | Nästa ämne

Skapa en användare och logga in för att svara på inlägg


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.