Rootsy logo  
Rootsy logo
Jerry Hopkins RIP (sida 1 av 1)

Lars Svensson:
2018-06-13 21:12
 1970 fick jag ett brev från Jerry Hopkins. Han skrev att han höll på att skriva en biografi om Elvis och sett en förfrågan jag gjort i den engelska tidningen Elvis Monthly om om någon kunde hjälpa mig med uppgifter om Elvis listplaceringar i Billboard. Jag skickade vad jag hade. Som tack skickade han ett press kit som MGM släppt i samband med Elvis-dokumentären »That´s the way it is«.

Under hösten samma år skickade jag en förfrågan om han kunde hjälpa mig med fakta om hur amerikanska radiostationer arbetar. Jag gick på massmedialinjen vid Biskops-Arnö folkhögskola och skrev på en uppsats om radio i USA. Det gjorde han med råge, skickade massor med kassetter där han spelat in från olika stationer. Under flera år skickade han då och då vykort med hälsningar. Jag minns att jag var lite förundrad över denna vänlighet.

1971 publicerade han den första seriösa Elvis-biografin, »Elvis« och senare (1981) »Elvis - The final years«. Jerry Hopkins var en välkänd journalist på Rolling Stone och är också känd för sin biografi om Jim Morrison/Doors »No one gets out here alive«som länge toppade de amerikanska bestsellerlistorna.

Jerry Hopkins blev 81 år.

Lista ämnen
Föregående ämne | Nästa ämne

Skapa en användare och logga in för att svara på inlägg


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.