Rootsy logo  
Rootsy logo
Luke the Drifter (sida 1 av 1)

Peter Hackman:
2017-07-11 17:27
 påstås här på rootsy vara Hank Williams alter ego som gospelartist. Hur mycket har man hört av honom då? De flesta här på rootsy.nu vet kanske att Luke the Drifters specialitet var recitationer, ibland blandade med sång, ibland inte. Nog för att det fanns ett och annat religiöst med i repertoaren, t ex Beyond the Sunset/Should You Go First eller the Funeral, men där fanns även humor (Everything's OK), politik (No, No, Joe), sentimentala moraliteter (Be Careful of Stones that You Throw) och inte fullt så sentimentala sådana (I've Been Down That Road Before). Bl a.

Tom Skjeklesæther:
2017-07-17 19:58
 Luke the drifter var Hank Williams alterego som han benyttet når sangene var for »mørke«.
Det beste eksemplet er »Men with broken hearts«, en tekst som solidariserer seg med menn som av foskjellige grunner har tapt alt i livet. Kanskje spesielt nær familie. Forårsaket av egne feilskjær.
Den beste samlingen av Luke the Drifter er »Beyond the Sunset.« Finnes i en utmerket CD-versjon fra 2001.

JohnnyBorgan:
2017-07-18 22:48
 Han spilte inn 14 sanger under navnet Luke The Drifter.

Her er en grei oversikt.

http://forums.stevehoffman.tv/ threads/hank-williams-luke-the -drifter-appreciation-thread-a nd-poll.285121/

Ellers - når han skrev seg inn på hotell, brukte han navnet Herman Willis.


Peter Hackman:
2017-07-30 14:55
 Av dessa 14 är 13 helt eller delvis recitationer/talking blues e.d. - enda undantaget är Ramblin' Man; och utöver dessa gjorde HW endast ett pratnummer under eget namn, Fly Trouble (inte så lite inspirerad av Smoke, Smoke, Smoke). Colin Escott förklarar i sin biografi (s. 137-138) varför det var nödvändigt att skilja ut recitationerna med en annan identitet - det har att göra med jukeboxnäringen. Och den var tydligen viktig - han nämner att den kunde stå för över hälften av försäljningen av en ny platta.


Lista ämnen
Föregående ämne | Nästa ämne

Skapa en användare och logga in för att svara på inlägg


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.