The shop is disabled. Please visit https://rootsymusic.bandcamp.com/ instead.

Album
Kramer, Brian
Live At Club Stampen
(BKB)

Pris: 69 SEK

Det senaste decenniet har klubb Stampen i Stockholm varit ett andra hem för Brian Kramer. När han inte turnerat har han regelbundit arrangerat blues jams där många yngre bluesmusiker fått sin skolning. Många magiska kvällar har det blivit på Stampen och tack och lov har Brian Kramer nu förevigat en av dessa. »Live at Club Stampen« spelades in inför en entusiastisk publik den 1 september i år.

Brian Kramer blandar originallåtar med några väl valda covers. Bakom sig har han ett glödhett band med Mats Qwarfordt (Yonder), Mike Haglund, Marcelo Nunez och Peter Freij. Och de gästas av Chuck Anthony, Bert Deivert, Julius Kramer och Williams Cumberbache.

Brian Kramer har levt med bluesmusiken i princip i hela sitt liv. Han växte upp i Brooklyn och missade aldrig en chans att lyssna på och lära av hjältar som Buddy Guy och Junior Wells.

Han skivdebuterade 1989 med »Win Or Lose« och plattan följdes av många och långa turnéer. I slutet av 90-talet flyttade Kramer till Sverige och skaffade sig snabbt en position på den skandinaviska bluesscenen. Han turnerade med Eric Bibb i två år och har sedan han flyttade till Sverige gett ut fyra album i eget namn.

Genom åren har Kramer på ett eller annat sätt spelat med Taj Mahal, Toumani Diabate, Bob Brozman, Alvin Youngblood Hart, Robin Ford, Geoff Muldaur, Bobby Rush, Bernard Allison, Eugene “Hideaway” Bridges, John Mayall, Sven Zetterberg, Michael Barretto, Otis Grand, Jimmy Dawkins med flera.

1. Just Sittin' Here Thinkin'Lyssna
2. Win Or LoseLyssna
3. PauseLyssna
4. I Get It WrongLyssna
5. Everything Is Headed SomewhereLyssna
6. Spirit Of Washington SquareLyssna
7. Cypress GroveLyssna
8. Say Goodbye To B'klynLyssna
9. Cross BoundariesLyssna
10. Introducing/Should I Stay Or Should I GoLyssna

Lyssna på Spotify

Andra album av Kramer, Brian:


Visa fler Blues-album.


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.