The shop is disabled. Please visit https://rootsymusic.bandcamp.com/ instead.

Album
Gumbo
Beat of My Heart
(Rootsy.nu)

Pris: 100 SEK

Gumbo från Göteborg är ett band som bättre än de flesta fångar själva essensen i New Orleans-musiken. Det speciella svänget, aptiten på livet, spelglädjen och den lilla glimt av melankoli som ger musiken djup och nerv.

På nya plattan »Beat of My Heart«, heter influenserna fortfarande Dr John, Professor Longhair, Meters och James Booker men Gumbo har satsat hårt på att utveckla ett eget recept. Samtliga låtar är skrivna av bandet själva och musikaliskt rör det sig om en skönt svängande blanding av karnevalsblues, soul, rock 'n' roll, rhythm& blues och ett litet stänk zydeco.

Redan på förra plattan ”Everyday Sensation” (2004) fick Gumbo en enad kritikerkår att gå i spinn. ”Det hela är kompetent till internationell toppklass ... jag kan inte komma på något annat band som kommer närmare Little feat/Lowell George ...”(ltö) och ”... en platta som man blir så glad av att lyssna till att man som reaktion bara vill hoppa in i en vägg eller nåt sånt.” (N-K). Man fick utmärkelsen ”Årets låt” och ”Årets skiva” på revolver.nu och i G-P skrev recensenten att det ”... låter som om de dragit in i studion direkt från ett präktigt mardi gras-firande.”.

Varken kritiker eller publik lär bli besvikna den här gången heller.

1. Beat of My HeartLyssna
2. Baby Sweet TalkLyssna
3. Dancing ShoesLyssna
4. Lay Your Burden DownLyssna
5. Oh My LoveLyssna
6. Good ThingLyssna
7. Together AgainLyssna
8. LoserLyssna
9. Our Loving Days Are OverLyssna
10. Sinners & SaintsLyssna

Lyssna på Spotify

Visa fler Blues-album.


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.