The shop is disabled. Please visit https://rootsymusic.bandcamp.com/ instead.

Album
Swinging Doors
Without Goodbye
(Doghowl Records)

Pris: 100 SEK

Luleå-bandet Swinging Doors släpper nu sitt första album. »Without Goodbye« innehåller tolv nya låtar som bland annat tar dig från en »Mother’s Soul«, genom en »Lazy Sunday Morning« till »The Tapas Bar« (första singeln).

Swinging Doors spelar sin alldeles egna variant av country - bred, lekfull och varierad. Här blandas tuffa gitarrer och pedalsteel med fiol, dragspel och mandolin. Texterna innehåller både glädje och allvar, precis som livet självt och tät stämsång för den direkt till ditt hjärta.

Bandets medlemmar, som under många år spelat olika typer av musik runt om i världen, bidrar var och en till Swinging Doors unika sound – alternativ Country när den är som bäst, med rötterna i blues, rock ’n´ roll och svensk folkmusik.

Hösten 2005 blandades drömmar om att spela countrymusik, nyskriva texter och upptäckarlust med en resa till Austin, Texas. Fulla av intryck, inspiration, möten och kontakter kom man hem till Luleå igen och synen på musik hade både vidgats och ändrat riktning.

Swinging Doors hade sin första spelning trettondagsafton 2006 inför 400 jublande människor och de har sedan dess hunnit gå till final i Country SM, spela på festivaler och fester runt om i landet och fått många människor att dansa natten igenom.


»Real good singing!«
- Dale Watson efter en duett med Swinging Doors Maria Erixon på Continental Club, Austin, Texas.

Visa fler Americana/Country-album.


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.