The shop is disabled. Please visit https://rootsymusic.bandcamp.com/ instead.

Album
Yonder
Yonder
(Rootsy.nu)

Pris: 49 SEK

»Yonder« är ett vackert ord. Lite tvetydigt och obestämbart. Med en viss mystik i all sin enkelhet. Gammaldags eller kanske snarare tidlöst. »På andra sidan«, » bortom« betyder det enligt ordboken i alla fall. Men nu är det bandet Yonder det ska handla om, inte ordet.

Yonder är ett band från Stockholm som skyndar långsamt. Fröet till bandet såddes redan för tio år sedan när munspelaren och sångaren Mats Qwarfordt och gitarristen Christer Lyssarides träffades på en klubb i Stockholm och upptäckte att man delade många tankar om musiken och livet. Men inte förrän 2003 gjorde man slag i saken och bildade Yonder och då hade basisten Björn Lundquist och trummisen Kjell Gustavsson också tillkommit. Och nu, fyra år senare, är det äntligen dags att skivdebutera med ett album som helt enkelt fått titeln »Yonder«.

Yonders musik är lite tvetydig och obestämbar. Med en viss mystik i all sin enkelhet. Gammaldags eller kanske snarare tidlös. Det samma gäller texterna. De handlar om kärlek, livet, döden och livet efter döden. Stora och ofta komplicerade frågor, men Yonders texter är raka och genialiskt enkla utan att bli endimensionella.

Mycket av den musikaliska inspirationen är hämtad från andra sidan Atlanten. Akustisk countryblues, sydstatsgospel, old time. Men det går också att hitta spår av världsmusik och inte minst svensk tradition.

Det är devisen »less is more« som gäller. Lågmält, tillbakalutat och eftertänksamt är ord som omedelbart dyker upp när man ska beskriva Yonder. Men man kan lika gärna lyfta fram intensiteten och viljan att kommunicera, inom gruppen och med publiken.

1. Beulah LandLyssna
2. I Want To Wake Up With YouLyssna
3. Anxious MindLyssna
4. April SnowLyssna
5. Single Man BluesLyssna
6. Motherload Of LoveLyssna
7. StellaLyssna
8. YonderLyssna
9. FaithLyssna
10. Foggy StraitsLyssna
11. Day By DayLyssna

Lyssna på Spotify

Andra album av Yonder:
Foreign Shore
Graftings

Visa fler Americana/country-album.


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.