The shop is disabled. Please visit https://rootsymusic.bandcamp.com/ instead.

Album
Capps, Grayson
Wail & Ride
(Hyena)

Pris: 49 SEK

»Grayson Capps plays rusted-out, countrified swamp-blues, whittled down to the dirt floor. His weathered drawl recalls Delbert McClinton, while his subject matter channels Tom Waits.«
- No Depression

»Wail & Ride« är Grayson Capps andra album och följer upp den hyllade debuten »If You Knew My Mind«. Och han gör det med ännu ett album fyllt med mustig, kraftfull sydstatsmusik med lika delar rock, country och blues som beståndsdelar. Grayson och hans band har turnerat mer eller mindre konstant i två år och svetsat samman till en en svänngig och effektiv enhet. Och Grayson är en historieberättare av stora mått. Han berättar hejdlösa skrönor från den amerikanska södern, men den brutala verkligheten har också satt sina spår. I augusti 2005 förlorade Capps hus och hem i New Orleans på grund av orkanan Katrina. Han bor numera i Nashville men har sitt hjärta kvar i New Orleans. Något som står alldeles klart i den arga men ändå kärleksfulla låten »New Orleans Waltz«.

Många har upptäckt Grayson Capps genom de fyra låtar han gjorde till sountracket till filmen »A Love Song For Bobby Long« (med John Travolta ochScarlett Johansson). En film där för övrigt Grayson också medverkade och som byggde på en berättelse som hans far skrivit.

Grayson Capps har jämförts med namn som Lucinda Williams och The Drive-By Truckers, Vilket är mer smickrande än korrekt. För Grayson har hittat en egen kombination folksångens historieberättande och sydstaternas rocktradition.

1. Wail & RideLyssna
2. JukeboxLyssna
3. New Orleans WaltzLyssna
4. Daddy’s EyesLyssna
5. Give It To MeLyssna
6. Poison
7. Mermaid
8. Broomy
9. Junkman
10. Ed Lee
11. Cry Me One Tear
12. Waterhole Branch

Andra album av Capps, Grayson:
Visa fler Americana/country/blues-album.


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.