The shop is disabled. Please visit https://rootsymusic.bandcamp.com/ instead.

Album
Berge, Bjørn
We're Gonna Groove
(Farmen)

Pris: 149 SEK

Bjørn Berge har på senare tid etablerat sig som Norges största bluesartist. Inte bara på hemmaplan. Berge har med turnerat flitigt och sålt massor av CD i bland annat Frankrike, Belgien, Holland och Danmark. Nu är det dags att presentera Bjørn Berge även i Sverige. Dels genom nya plattan »We're Gonna Groove« och dels genom en turné i höst.

Men innan vi går vidare kanske vi ska reda ut en del begrepp för att undvika förvirring. »Blues« är kanhända det enskilda ord som bäst beskriver Berges musik, men särskilt rättvisande är det inte. Det handlar snarare om en rå, gitarrbaserad rock med inflenser från såväl funk som hiphop. De gemensamma nämnarna är ett ett enormt driv, teknisk briljans och respektlös kärklek till traditionen.

Berge blev 1998 utsedd till »Årets Musikktalent« av norska Dagbladet och året därpå gav han ut sitt första soloalbum »Blues hit me«. Albumet infriade förväntningarna och Berge fick snabbt en stor och hängiven publik.

»We're gonna groove« är Bjørn Berges sjätte album. Musikaliskt har han gått från relativt traditionell blues till ett betydligt friare förhållningssätt. Och publiken har vuxit för varje platta och för varje turné.

1. Had A SuspicionLyssna
2. Marble BluesLyssna
3. Accused (Of Counting On You)Lyssna
4. A Little Follow ThroughLyssna
5. The Darker Side Of MeLyssna
6. Walk Away
7. Knock You Down
8. We're Gonna Groove
9. Here Comes The Devil
10. Out Of Time
11. You've Been Had
12. Have A Cigarette And A Smile

Andra album av Berge, Bjørn:
Visa fler Blues-album.


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.