The shop is disabled. Please visit https://rootsymusic.bandcamp.com/ instead.

Album
Almqvist, Andi
Can't Stop Laughing
(Rootsy.nu)

Pris: 69 SEK

”Can’t Stop Laughing” är titeln på det efterlängtade debutalbumet från Malmö-baserade Andi Almqvist & the Employees. Plattan spelades in under sommaren i fantastiska Varispeed-studion i Klågerup.

Inspirerade av traditionell amerikansk musik (deltablues, ragtime, country etc.) skapar Andi Almqvist & the Employees något eget. De tar det primitiva och kärnfulla i den gamla musiken och tillför något nytt. Luft, skrammel, känslor och energi. Humor, allvar, tradition och experiment.

Utan att på något sätt begränsa sig till bluesens musikaliska form, gör Andi musik som känns mer ”blues” än det mesta. Låtarna är med få undantag nattsvarta, men ändå känns det märkligt upplyftande att lyssna på plattan. Och det är väl precis den känslan som riktigt bra blues framkallar.

Andi Almqvist & the Employees bildades i juli 2003 och väckte snabbt uppmärksamhet med sitt speciella sound och fick en massa bra spelningar bl a som förband till B B King.

Andi Almqvist är också en känd tecknare med bl a Sydsvenskan som uppdragsgivare, men som han så ödmjukt brukar uttrycka det: »Jag är en mycket bättre sångare än tecknare och då är jag ändå en jävligt bra tecknare«.


Andi Almqvist - Sång, akustisk gitarr, piano, munspel
Jon Eriksson - Elgitarr, lapsteel, national
Conny Städe - Trummor, percussion, glockenspiel

Gäster:
Mats Bengtsson - tramporgel, dragspel, Wurlitzer
Lisen Elwin - sång
Richard Lindgren - sång
Svante Sjöblom - sång

1. Big Bad Black Dog BluesLyssna
2. Boneyard BluesLyssna
3. Can't Stop LaughingLyssna
4. The Devil Is A GirlLyssna
5. Weekend Trip To HellLyssna
6. DeadbeatLyssna
7. RainLyssna
8. Black TrainLyssna
9. The Old Gal And Fat ManLyssna
10. San Pedro SulaLyssna
11. Exit SongLyssna

Lyssna på Spotify

Andra album av Almqvist, Andi:Visa fler Blues-album.


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.