The shop is disabled. Please visit https://rootsymusic.bandcamp.com/ instead.

Album
Lindell, Jesper
Christmas Card
(Rootsy Music)

Pris: 0 SEK

”Christmas Card” är den tredje singeln från Jesper Lindells kommande album ”Twilights”, som släpps den 26 januari 2022. ”Christmas Card” är inspelad med Jesper och hans band och dessutom får han sånghjälp av Klara Söderberg från First Aid Kit.

”Christmas Card” är en berörande och nära låt om livets stora dröm som är på obestämd paus och Jesper berättar om drömmar som skulle blivit verklighet, men som i stället ersattes av sjukdom och isolering. Orken räckte inte till för att klara av och styra upp livet själv och hans hastigt försämrade hälsotillstånd tvingade honom hem till föräldrahemmet och pojkrummet i Ludvika och in i ett liv med extrem avskildhet. Om Jesper hade smittats av Covid hade hans liv varit i akut risk.

Things are better now
Though I’m still broke
But I’ve gotten me my own place
Since the last time we spoke
And my doctor says I’m gonna be ok
And hopefully my new meds
won’t take my spirit away.Efter de stora framgångarna med debutsingeln ”Moving Slow” (i skrivande stund nära 5 miljoner streams på Spotify) var det meningen att karriären skulle rulla på. Jespers enorma talang skulle få blomma ut och drömmen om att få ut och spela och bygga sin publik uppfyllas. Men så blev det inte. Första albumet ”Everyday Dreams” spelades in men refuserades av stora skivbolaget, trots att flera av låtarna senare blev radiohits. Men genom envishet och beslutsamhet började situationen så småningom ordna upp sig. Med ett nytt amerikanskt skivbolag i ryggen släpptes skivan internationellt och fick strålande recensioner. Men när de omfattande turnéerna som bokats äntligen skulle sättas i verket, kom pandemin och lade locket på för obestämd tid. Som om det inte vore nog konstaterades det att Jespers medfödda njursjukdom hastigt förvärrats och en lång period av dialys och väntan på transplantation inleddes.

Oh but the truth is
I’m still living with my folks
And my doctor says he don’t know
And that’s what bothers me the most
And I ain’t been on the road
And I ain’t met someone new
I got to sick to travel last fall
And now I don't know what to do


Man hör ofta hur berättelser och påståenden om att musik och sånger kan ha en starkt helande kraft och till och med vara en livlina för många människor genom jobbiga perioder och situationer. Det som till slut höll Jesper Lindell uppe under denna tuffa och mörka period var musiken. Han skrev låtar som aldrig förr och så småningom kunde han och bandet även börja spela in. Resultatet blev en rad enormt starka låtar, med delvis ny musikalisk inriktning. De tidigare soulinfluenserna har mött ”classic rock” och någon sorts ur-americana. Många tusen timmars lyssning och studerande av ikoner och förebilder som Bob Dylan, The Band, Van Morrison med flera, har satt ärliga avtryck i attityd och inställning till inspelning och sound. Det senaste årets erfarenheter har fått Jesper att inse artistens kanske viktigaste uppdrag och gärning: Att förstå tyngden i att få dela med sig av sina känslor och erfarenheter för att beröra och samtidigt lyfta lyssnaren.

Jesper har idag pappa Anders ena njure inopererad i sin 28-åriga kropp. Båda har hälsan men är fortfarande under återhämtning och rehabilitering och har en bit kvar till fornstora dagars kraft och lyster.


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.