The shop is disabled. Please visit https://rootsymusic.bandcamp.com/ instead.

Album
Livebrant, Sofie
Weep The Time Away: Emily Brontë
(Rootsy Music)

Pris: 0 SEK

Hon viker inte för mörkret, hon vrålar Weep The Time Away

Sofie Livebrant sjunger Emily Brontë poem på nya albumet »Weep The Time Away«Sofie Livebrant har på sitt sjätte album, Weep The Time Away, tonsatt åtta av Emily Brontës dikter. Ett album som gjorts i nära samarbete med producenten och kompositören Johan Lindström. Efter år av turnéer tillsammans med Sofia Karlsson, sedan med eget band på fyrar runt om i Europa, landade Sofie på grund av pandemin i att läsa dikter av Emily Brontë i hemmets lugna vrå. Emily Jane Brontë (1818-1848) levde i en hård tid i England, där många dog i hennes närhet, vilket gav hennes dikter en passion och patos. Hon älskade hedarna runt Haworth och hon älskade fantasin, precis som Sofie också gör. Emily blev världskänd för sin roman Wuthering Heights el. Svindlande höjder, men fick inte veta vidden av framgången eftersom hon drog på sig en en förkylning på sin brors begravning och dog i följderna. Musiken har en engelsk folkmusik-influens i botten, men innehåller mycket mer än så. Lyssna och upptäck!

Att tonsätta en författare och poet av Emily Brontës kaliber och status är naturligtvis en grannlaga uppgift. Det gäller att närma sig texterna med en väl avvägd blandning av respekt och…respektlöshet. Precis den balansen har Sofie Livebrant hittat. Grundtonen är hämtade från den pastorala engelska folkmusiken som man kan tänka sig spelades kring hedarna runt Haworth. Men det handlar inte på något sätt om traditionell folkmusik, snarare är musiken inspirerad av folkrock-ikoner som Nick Drake, Pentangle och Sandy Denny. Sedan tar vi en sväng om Kalifornien och låter Joni Mitchell få färga musiken innan den till slut hamnar i Sverige idag. Sofie tillsammans med den briljante producenten och musikern Johan Lindström utifrån alla influenser och ingredienser skapat en alldeles egen musikform där folkmusik möter rock, där folkrock möter jazz. Där genre-gränser suddas ut och till slut blir helt ointressanta. Tonsättningarna matchar subtilt Brontës dikter och oavsett om man fokuserar på poesin eller musiken, rymmer Weep The Time Away så mycket substans, så många nyanser. Helt enkelt en platta man kan återvända till, gång på gång.

Musikgäster på Weep The Time Away är Dan Berglund, Konrad Agnas, Hal Parfitt-Murray, Amanda Oskarson, Sonja Agnelid, samt Georgiska sångare ur Ensemble Basiani, Zurab Tskrialashvili och Paata Tsetskhladze Paatananu.

Sofie Livebrant, född i Stockholm, har sedan nio års ålder spelat piano och gjort sånger. Hon har tonsatt texter av Dan Andersson, Emily Dickinson, Sylvia Plath, Charles Baudelaire och många andra. Hon vill bli kallad “kompostör”. Hon menar att musiken “komposteras“ i henne, hon hör musik som går in i henne och som sen blir till ny musik, nya blommor. Hon ser sig som en länk i en lång kedja av sångare och kompositörer som fångar ”tidens sjungande”.

En stor inspirationskälla är samarbetet med Sofia Karlsson. De möttes på Kungliga Musikhögskolan. Sofia sjunger och har spelat in många av Sofies sånger, till exempel Dan Andersson-tonsättningarna Du liv, Milrök och Vaggvisa. Sofie har turnerat land och rike runt som gästartist och musiker med Sofia.

Första soloplattan “From here to here” som släpptes 2010 och två år senare kom “Emily and I” (med tonsättningar av Emily Dickinsons poem. Därefter har det blivit ytterligare tre album i eget namn. Samtliga med den gemensamma nämnaren att Sofie ständigt är i musikalisk utveckling, nyfiken och sökande efter influenser och idéer att integrera i sin egen musikvärld.

1. Mayflowers
2. Shall Earth No More Inspire Thee
3. Deep Deep Down In The Silent Grave
4. Awaking Morning Laughs
5. There Was A Time
6. She Dried Her Tears
7. The Lady To Her Guitar
8. The Night Is Darkening

Andra album av Livebrant, Sofie:

 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.