The shop is disabled. Please visit https://rootsymusic.bandcamp.com/ instead.

Album
Our Man In The Field
The Company of Strangers
(Rocksnob)

Pris: 149 SEK

Our Man In The Field släpper sitt debutalbum »The Company Of Strangers« den 25 september 2020 på Rocksnob-etiketten. Our Man In The Field – AKA Alexander Ellis – är en låtskrivare och sångare från London, som under en lång tid tålmodigt skrivit låtar och utvecklat dem och sig själv genom att spela live, solo och med andra musiker.

"Jag skrev de här låtarna under en lång period och till att börja med spelade jag dem solo över hela London, uppmuntrad av min gamle skådespelare-vän Phil Brodie. Allt från små rum och källare till stökiga barer och spelningar utomhus - överallt där det fanns någon som ville lyssna. Det gick inte alltid så bra, publiken lyssnade inte alltid, men jag lärde mig mycket om låtarna; hur jag skulle spela dem, hur jag skulle sjunga dem och vad texterna egentligen betydde. Och tillräckligt ofta råkade jag träffa på rätt publik på rätt kväll, magi uppstod och gav mig kraft att fortsätta .

Genom att spela så mycket som möjligt på klubbarna I London kom jag så småningom I kontakt med basisten Tom Rosenfeld, Henry Senior (pedal steel) och Greg Bishop (trummor) och vi började repa och spela en gång i veckan på min favoritbar The Old Nun’s Head. Där utvecklade vi ett sound som kändes rätt och vi började bli redo att spela in. Ett skivbolag skickade oss till en studio i Polen för att spela in en EP och det blev en upplevelse jag lärde mig mycket av. Framför allt hur jag inte vill att det ska låta. Det finns så mycket modern teknik i inspelningsprocessen som jag tycker dödar musiken själ. Jag föredrar alla dagar att spela in live i studion med mina musiker för att fånga den magi som uppstår i samspelet musiker emellan.

Producenten Jim Wallis råkade se en video från en spelning som jag och Henry gjorde I Brixton och hörde av sig och ville producera en platta. Då föll alla bitar på plats och inspelningen av “The Company of Strangers” gick snabbt och.

I samma period blev jag introducerad till Austin-baserade singer/songwritern Graham Weber, som håller i låtskrivar-projektet The House of Songs. Graham var vänlig nog att fixa några spelningar i USA och bjöd dessutom in oss att spela på deras showcase på AmericanaFest i London. Vi kom på scen väldigt sent den sista kvällen och det flesta AmericanaFest-deltagarna hade gått och lagt. Dessbättre är skandinaver av hårdare virke. Maria Theessink från Tønder Festivalen råkade vara i publiken. Hon lyssnade på första låten, försvann sedan för att strax komma tillbaka tillsammans med Björn Pettersson från Rootsy Music för att höra resten av vårt set.

Det blev en magisk kväll och Björn och Maria var den perfekta publiken. Jag kände till Rootsy sedan tidigare för de tar hit alla mina amerikanska favoritartister. Så det är en ära att få jobba med Håkan, Björn och alla andra på Rootsy och ge ut ”The Company of Strangers” på deras label Rocksnob”.


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.