The shop is disabled. Please visit https://rootsymusic.bandcamp.com/ instead.

Album
Lindgren, Richard
Death & Love
(Rootsy Music)

Pris: 89 SEK

”Death and Love” är Richard Lindgrens elfte album sedan skivdebuten 1996 och det första sedan hyllade ”Malmostoso” från 2016. Det har alltså gått några år och man kan förledas att tro att poeten legat på latsidan. Men så är det sannerligen inte. I själva verket har Richard haft en lång och ovanligt produktiv låtskrivar-period, även med hans egna mått mätt. Det är bara det att livet kommit emellan och det har inte riktigt funnits utrymme att vara i inspelningstudio eller på turné. Under den här perioden har Richard förlorat båda sina föräldrar med allt vad det innebär av sorgearbete och rent praktiska bestyr. Det är hus som ska hållas efter, ved som ska huggas och tak som ska läggas om.

Inget ont som inte har något gott med sig. Under exilen i Abbekås har kranarna öppnat sig och kreativiteten har flödat. Låtskriveriet har nått nya höjder, både i fråga om kvantitet och kvalitet. På ”Death and Love” presenterar Richard Lindgren elva nya låtar som utan tvekan hör till de bästa han gjort. Och albumtiteln är talande. Det handlar om de stora, existentiella frågorna. Om kärlek och död och mörkret och förvirringen som är ständigt närvarande. Tungt och deprimerande, kan det tyckas men mitt i det nattsvarta hittar Richard alltid en strimma av ljus. En hälsosam självdistans, svart humor och en i grund och botten livsbejakande hållning gör lyssningen inte bara uthärdligt utan rent av till ett nöje. Och vad kärleken beträffar är Lindgren en obotlig romantiker, oavsett vad han själv säger. Kärleken må gå åt helvete för det mesta men han slutar aldrig tro på den. Och han slutar aldrig att tro på musikens kraft.

”Death and Love” är en mäktig musikalisk resa. Här finns blues, country, boogie, (nyskrivna) evergreens och mycket mer, sammanfogat till en imponerande enhet av producenten Magnus Nörrenberg. Musiker står på kö för att jobba med Richard Lindgren, trots att betalningen kanske inte alltid är den bästa och på ”Death and Love” hör vi södra Sveriges finest. Nestor Håkan Nyberg på trummor, Nils Bondesson på piano, Kalle Johansson på bas, Jon Eriksson på gitarr och Janne Adolfsson på mandolin – mycket bättre än så blir det inte!

”Death and Love” är inte det enda resultatet av Lindgrens Abbekås-exil. Faktum är att han har ytterligare två album i pipelinen, som kommer att släppas inom närmsta året. Och dessutom har han slagit sig på måleri. Framsidesbilden på ”Death and Love är ett verk av Richard och baksidesbilden är skapad i samarbete med systerdottern Nora i Sitges.

1. Death and Love
2. Down On My Luck
3. Turnstile
4. Jilted Love
5. Bad Habit
6. Travels With Johanna
7. Tell Dita (I Love Her)
8. Charley Battles’ Blues
9. First Kiss
10. Drunk Tank Boogie
11. Where Did You Go, Little Boy?

Andra album av Lindgren, Richard:
 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.