The shop is disabled. Please visit https://rootsymusic.bandcamp.com/ instead.

Album
Almqvist, Andi
Tiltad
(Rootsy Music)

Pris: 89 SEK

»Tiltad« är Andi Almqvists femte album och för första gången har Andi valt att sjunga på svenska. Och visst är det en omställning för både sångare och publik, men inte så dramatisk som man kunde tro. Transformationen har inte gått över en natt, tanken att sjunga på svenska har Andi haft länge. Men det är inte så enkelt att slå om från engelska till svenska och Andi har slitit med att hitta rätt poetiskt tonläge. Och med en oförsonligt hård självkritik som spärr har arbetet tagit sin tid. Men nu är resultatet äntligen här i form av »Tiltad«, nio omisskännliga Andi Almqvist-sånger och en oväntad cover i Anna-Lena Löfgren-klassikern »Regniga natt«.

Andis senaste album »Warsaw Holiday« kom 2013 och samma år figurerade låten »I Was Not To You What You Were To Me« i Thomas Winterbergs filmsuccé »Jakten« med bland andra Mads Mikkelsen. Åren därpå turnerade Andi flitigt och bland annat blev det ett par långa, intensiva och utmattande turnéer i Italien. Och när han efter 30 dagar på livsfarliga syditalienska vägar kom hem utan en euro i plånboken, bestämde han sig för att ta en paus och och skaffa sig ett jobb man faktiskt kan tjäna pengar på.

Mitt i denna process fick Andi erbjudande att bli en av två sångaren i Skånska Dansteaterns uppsättning av Mikael Wiehes »Sånger från en inställd skilsmässa«, som spelades i Malmö våren 2014 och turnerade i övriga Sverige vintern/våren 2017.

- Att tvingas förhålla mig till Wiehes texter och göra dem till mina egna blev till någon sorts genombrott för mig. Jag hittade ett sätt att sjunga på svenska som kändes rätt, berättar Andi.

Lusten att göra musik återvände och beslutet att sjunga på svenska den här gången kändes självklart.

»Tiltad« är inspelad och producerad av Mats Ingvarsson och Andi Almqvist i Bonegoat Studios i Malmö.

1. Akta er för Jenny
2. Inga pengar
3. Röda Rummet
4. Se på fan
5. Pissoar
6. Tiltad
7. Jämmerdal
8. Kirseberg
9. Hunden
10. Regniga natt

Lyssna på Spotify

Andra album av Almqvist, Andi:











 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.