The shop is disabled. Please visit https://rootsymusic.bandcamp.com/ instead.

Album
Gustavsson, Tove
Blue - Songs from a Diary
(Rootsy Music)

Pris: 89 SEK

»Blue - Songs from a Diary« är Tove Gustavssons debutalbum. Efter att under flera år gästsjungit och skolats i pappa Kjell Gustavssons Rhythm & Blues Orchestra, har det nu äntligen blivit dags att stå på egna ben. Dock inte utan lite hjälp av pappa Kjell som producerat, skrivit, hejat på och spelat.

Tove Gustavsson berättar själv:

»Jag var åtta år när jag fick min första dagbok som snabbt fylldes med historier om killar. Men inte bara. Dagboken blev mitt sätt att uttrycka mig och historierna om killar varvades snabbt med berättelser som kom när jag var ledsen och behövde ventilera.

Jag lärde mig redan då vilket mäktigt verktyg pennan är. Jag fick ur mig mina känslor, min ångest, mina sorger och frustrationer. Detta sätt att uttrycka mig blev särskilt viktigt i år. 2016 var ett jävla pissår. Jag kände mig sviken, missförstådd och hade ångest.

Men det vände i början av 2017 efter att jag lagt sång på en låt som skulle visa sig bli väldigt omtyckt och uppskattad. Så efter ett telefonsamtal en tid efteråt hade jag och pappa kommit överens: Vi gör inte bara en låt, vi gör en hel skiva. Och återigen blev jag påmind om vad skrivandet gör med mig. Jag plockade fram dagboken igen, fast denna gång blev tankarna och känslorna låttexter - som idag ligger till grund för skivan som nu äntligen är färdig!«

»Blue - Songs from a Diary« är ett album djupt rotat i en klassisk rock/blues-tradition och det doftar mycket sjuttiotal. För trots att Tove inte ens var påtänkt när det begav sig är det den musiken hon lyssnar på och gillar idag. Vilket så klart avspeglar sig i hennes egen musik.

Jens Frithiof - Gitarr
Matte Gustafsson - Gitarr
Micke Svedlund - Keyboard
Surjo Benigh - Bas
Kjell Gustavsson - Trummor, backing vocals
Lisa Lystam - Backing vocals

Gäster:
Kenny Håkansson - Gitarr
Christer Lyssarides - Slide gitarr
Johan Öberg - Gitarr

1. Walk of Shame
2. I Can’t Go On Like This
3. Slow Down
4. When The Sun Shines
5. My One True Home
6. Voodoo Night
7. I Won’t Let You Down
8. Smile
9. You Didn’t Mean A Thing
10. Respect

Lyssna på Spotify

Andra album av Gustavsson, Tove: 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.