The shop is disabled. Please visit https://rootsymusic.bandcamp.com/ instead.

Album
Annika Fehling Trio
Meridian
(Rootsy Music)

Pris: 10 SEK

Att vara singer/songwriter är mestadels ett ensamt jobb. Under hela processen från ax till limpa har du ingen annan att förlita dig på. Du skriver oftast själv. Du spelar kanske in med andra musiker, men har det totala ansvaret för slutprodukten på egen hand. Och i många fall möter du publiken ensam med din gitarr.

Annika Fehling har gått den i den hårda singer/songwriter skolan och gjort oräkneliga konserter och turnéer på egen hand. Visserligen har hon haft hjälp av musiker och producent vid skivinspelningar (tolv kritikerrosade album!) och, ja, som den sociala människa hon är har hon gjort åtskilliga co-writes och turnéer med andra låtskrivare. Men i grund och botten har det varit ett ensamt jobb.

Därför har den nya konstellationen Annika Fehling Trio (AFT) varit en sådan enorm kick. Annika skriver låtarna fortfarande, men i ett tidigt stadium av den kreativa processen kommer de andra musikerna in.

- Att träffa Christer Jonasson (gitarrer, lapsteel etc) och Robert Wahlström (slagverk, cajun), där kemin stämde så väl, har verkligen gett mig en nytändning, säger Annika Fehling. Jag skriver låtar så det stänker om det! Vi har varit ute på två turnéer i vår, där responsen varit fantastisk. Nästan så vi själva blev lite tagna av den. 

I samband med Sveriges Radios P4 Nästa gick trion in tillsammans i studion för första gången. Resultatet blev utmärkta singeln ”Meridian”.
 
- Meridian är en ny låt där vi experimenterat med det akustiska singer-songwriter-soundet som hittills varit så mycket »jag«. Det blir en utveckling, där alla instrument som vi spelar »live« finns med, och med rösten i fokus, men med en lite överraskande twist, där man faktiskt kan dansa till låten också..! Och dansa har jag alltid älskat. Let the music move you, liksom. På alla sätt.  

Christer Jonasson är även med i det legendariska bandet FJK. Robert Wahlström har skrivit musik till teater och electro/house-scenen, vid sidan av sina uppdrag som slagverkare i olika konstellationer. I AFT omger de Annikas sånger och rytmiska »annicana«  med  sväng, harmonier, fler strängar och ljudupplevelser.

1. Meridian

Andra album av Annika Fehling Trio:


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.