The shop is disabled. Please visit https://rootsymusic.bandcamp.com/ instead.

Album
Down Harrison
Down Harrison
(Rootsy Music)

Pris: 89 SEK

Stämsång som man knappt hört sedan countryrockens storhetstid på 70-talet, tunga rockbeats, americanafärgade arrangemang och oemotståndliga popmelodier. Det är några av beståndsdelarna i musiken på Down Harrisons självbetitlade debutalbum. Sammantaget blir det en sömlös, solid enhet som övertygar. Den odiskutabelt höga kvaliteten i kombination med glöd, passion och spelglädje gör Down Harrison till en kraft att räkna med.

Redan 2001 medverkade de flitigt anlitade studiomusikerna Tommy Cassemar och Pelle Alsing på inspelningen av sångaren och låtskrivaren Jesper Willaumes solodebut. Av olika anledningar gavs plattan aldrig ut, men trots att tejperna hamnade på arkivhyllan var musikerna medvetna om att de varit med om något speciellt under inspelningen. Så när Cassemar och Alsing så där tolv år senare fick lust att ha ett band ihop, kom de snart att tänka på Jesper Willaume och hans låtar.

Under åren som gått hade Jesper ägnat sig åt en karriär inom restaurangbranschen, men fortsatt att skriva låtar hela tiden. När Tommy och Pelle ringde började han gräva i byrålådan och kom fram med si så där 150 låtar. Nästa steg blev att involvera gitarristen och keyboardisten Micke Wedberg, som dessutom lägligt nog äger inspelningsstudion PrePost Studio. Arbetet med att sortera och testspela den väldiga låtskatten kunde börja. Den ständige gästen Ola Gustafsson har under vägen bidragit med gitarr och pedal steel.

Tio av låtarna har nu äntligen genom en lång process och åtskilliga timmar i studion hamnat på debutplattan »Down Harrison«.

Plattan lades ut på Spotify redan i våras och har hittat fram till en hel del lyssnare världen över. Nu kommer den i en delvis omarbetad och remastrad version och för första gången på CD.

1. Enemy
2. Sideburns & Pilots
3. Down Harrison
4. Phew
5. Life Is Easy (Remote)
6. Everyone To Blame
7. Hell's Cold
8. A Spark
9. Write A Song
10. The Big Fence

Andra album av Down Harrison: 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.