The shop is disabled. Please visit https://rootsymusic.bandcamp.com/ instead.

Album
Thisell
II
(Rootsy Music)

Pris: 149 SEK

I Thisells värld råder ett bedrägligt lugn. Första intrycket av nya plattan ”II” är att musiken är innerlig, skör, nästan bräcklig, trevande, poetisk och oändligt vacker. Och första intrycket är sällan fel, inte i det här fallet heller. Thisells musik är just skör, nästan bräcklig, trevande och oändligt vacker. Men också så mycket mer, visar det sig när sångaren och huvudsaklige låtskrivaren Peter Thisell och de utsökta musikerna väl lockat in lyssnaren i sin värld. För när man vant sig vis det lågmälda tilltalet, de små gesterna, hör man allt det andra. Intensitet, dramatik, sorg och glädje. ”Slå-näven-i-bordet” är kanske inte rätt uttryck, men tvivla inte på att Thisells styrka och obändliga vilja att höras i bruset. Utan att kompromissa.

I won't let this world break my back
No I won't let this world break your back

- If I Sing My Song

”II” tar, som titeln antyder, vid där debuten ”I” från 2014 slutade. Plattorna hänger ihop, som fristående delar i en planerad trilogi. Likheter mellan plattorna finns, men även stora skillnader. De största kanske att debuten i mångt och mycket jobbades fram under inspelningen i den gamla byaskolan i norra Skåne, medan låtarna på nya plattan verkligen har testats på publik innan de hamnade på skiva. Uppmärksamheten kring debuten var begränsad i Sverige, men desto större i Europa och ledde till flera långa turnéer för olika konstellationer av Thisell i Tyskland, Österrike, Schweiz, Holland, Belgien och Storbritannien.

Visst är det kul att Thisell gång på gång får åka omkring och spela i Europa. Men det är, om inte ett missförhållande, så i alla fall en obalans som bör rättas till. Nya plattan ”II” bör definitivt göra sitt för att stärka Thisells position på hemmaplan. Ett starkt, personligt och mycket övertygande album som kombinerar svensk folkton med mörk americana.

1. The Sun Sets In The Weeds
2. If I Sing My Song
3. The World's Last Cigarette
4. Will You Have Me?
5. Born To Know
6. Amounts To You
7. Untitled #5
8. I Know It Is True, My Love For You
9. It Happened To You
10. Black Bird

Andra album av Thisell: 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.