The shop is disabled. Please visit https://rootsymusic.bandcamp.com/ instead.

Album
Gustavsson, Kjell & R&B Orches
Jungle
(Rootsy Music)

Pris: 149 SEK

Kjell Gustavsson är en orkesterledare av den gamla skolan. En typ som man bara läst om tidigare. Som de stora orkesterledarna inom jazz och tidig rhythm & blues. Duke Ellington, Dizzie Gillespie, Roy Milton, Johnny Otis. Alla styrde de sina orkestrar med järnhand och fast det vimlade av briljanta musiker, solister och vokalister i leden var kollektivet, orkestern, det viktigaste.

Trots att han ibland försöker gömma sig bakom trumsetet är det Kjell Gustavsson som styr och ställer i sin Rhythm & Blues Orchestra, tro inget annat. Han är musikalisk ledare, skriver och arrangerar låtar, dirigerar och dompterar sina musiker och vokalister. Han driver orkestern, bokar spelningar och ser till att det blir skivor gjorda.

»Jungle« är den femte fullängdaren från Kjell Gustavsson Rhythm & Blues Orchestra och bjuder på i stort sett samma magnifika mix av rhythm & blues, soul, New Orleans funk, rock 'n' roll och cajun som föregångarna. Bara lite bättre varje gång.

Det här är musik man inte kan värja sig emot. Musik att skratta och gråta till, musik att känna och att dansa till, oavsett om du befinner dig på lokal, i vardagsrummet, på kontoret eller i bilen. Fast i bilen rekommenderas viss behärskning.

Höjdpunkter på »Jungle« är många. Lyssna till exempel på den inledande rytmexplosionen »Concrete Jungle«, den storslagna duetten mellan Tove Gustavsson och John Domarhed i »When I Saw You« eller cajunsvänget i »Real Cajun Woman«. Oemotståndligt eller hur?

1. Concrete Jungle
2. Dixieland
3. Real Cajun Woman
4. Down To The Waterhole
5. Call Out For More
6. I Know
7. The Wild Ones
8. The Elephant Jive
9. When I Saw You
10. Into The Jungle
11. Part Of Mine

Andra album av Gustavsson, Kjell & R&B Orches:
 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.