The shop is disabled. Please visit https://rootsymusic.bandcamp.com/ instead.

Album
By The Bluebird
By The Bluebird
(Rootsy Music)

Pris: 99 SEK

Det finns något tidlöst över musiken. Inget nostalgisk tillbakablickande och inte heller något ängsligt försök att vara modern. Det är inte heller självklart var på kartan man ska placera in By The Bluebird. By The Bluebird är helt enkelt här och nu och impulser och nyanser från brittisk, amerikansk och svensk tradition har inkorporerats. Gustav Leeb-Lundberg, aka By The Bluebird, har så klart lyssnat och lärt från storheter som Nick Drake, Simon & Garfunkel, Bright Eyes och Cornelis Vreeswijk. Från engelsk folkrock, amerikanska singer/songwriters, pop och svensk visa. Inspirerats av men aldrig riktig känt sig helt hemma och bekväm i någon av skolorna. I stället har han hittat sitt eget uttryck där många av beståndsdelarna känns bekanta men helheten som något alldeles eget och personligt.

By The Bluebirds nya album spelades in i Applehead Studios i Woodstock, NY. För produktionen står Simone Felice, som också spelar trummor, elgitarr och sjunger lite backing vocals. James Felice, från Felice Brothers, spelar orgel, piano och dragspel. Chris Bittner spelar bas och trumpet och agerade ljudtekniker.

Med sig hem från Woodstock hade By The Bluebird tio urstarka låtar, som nu äntligen är klara att presenteras för publiken. Gustav Leeb-Lundberg träder inte bara fram som en låtskrivare av rang utan även som en känslig och uttrycksfull sångare och en suverän gitarrist. By The Bluebird använder inte de stora gesterna och de feta rubrikerna för att fånga uppmärksamhet. Det är i det sparsmakade, subtila som skönheten finns. Musik där pauserna, luften och det outsagda är lika viktigt som det andra. By The Bluebird går inte till attack utan väljer i stället att förföra lyssnaren och den som tar sig tid att lyssna blir rikligt belönad.

1. Moving On
2. Lion To Tame
3. Skipping School Feeling
4. Can’t Get It Done
5. Fire Ants
6. Missing Rose
7. One Way Flight
8. Someone’s Drowning
9. While The Water Is Running
10. Remembering Hanna

Andra album av By The Bluebird: 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.