The shop is disabled. Please visit https://rootsymusic.bandcamp.com/ instead.

Album
Ritschard, David & Krokodiltår
Simmar för livet
(Rootsy Music)

Pris: 179 SEK

Honky tonk-country på svenska är det knappast någon som gjort med trovärdighet sedan Cacka Israelsson och Gunnar Wiklunds tid. Men nu blir det ändring på det för här kommer debut-EPn från David Ritschard & Krokodiltårarna.

David Ritschard har de senaste åren turnerat flitigt som frontman och låtskrivare främst i bluegrassbandet Spinning Jennies. Nu ger han tillsammans med den dynamiska supergruppen Krokodiltårarna ut sin första skiva under eget namn. Skivan ges ut digitalt samt på 10 tums vinyl, och är kraftigt befläckad av 50- och 60-talets countrymusik.

- Tänk dig en after work med tidiga Sven-Ingvars, Ray Price och George Jones. Och så jag då., kanske tittar även Björn Afzelius förbi en snabbis. Sångerna är inte nödvändigtvis självbiografiska, dock alltid personliga, förklarar David Ritschard.

Samtidigt är sångerna i allra högsta grad nutida, och framförs naturligtvis på modersmålet. Teman som olycklig kärlek, hårt arbete och varmt rött vin är ständigt närvarande och ironin mestadels frånvarande.

- De känslor och historier som förmedlas i amerikansk folk och tidigt populärmusik går oftast att överföra till svenska förhållanden. I kontexten finns dock alltid 'hotet' att som svensk countrysångare hamna i dansbandsfacket. Det har varit en balansgång i mina projekt och nu när jag börjat syssla med renodlad country antar jag att jag måste vara ännu mer försiktig, spekulerar Ritschard.

- Dock kvarstår ju ännu den ideologiska skiljelinjen; att dansbanden sjunger om lycklig kärlek till skillnad från countrysångarna. Oavsett modersmål.

Medlemmar: David Ritschard: Lead vocal, rhythm guitar

KROKODILTÅRARNA: Agnes Odén: Fiddle, Mathias Danielsson: Pedal steel, Roland Junell: Lead guitar, Matti Friberg: Double bass, Fabian Ris Lundblad: Drums, Gustav Erlandsson Holmqvist: Piano

1. Simmar för livet
2. Du borde skämmas
3. Tömmer skåpet
4. Upptagen i Telefonplan
5. I Rosenlund

Andra album av Ritschard, David & Krokodiltår:


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.