The shop is disabled. Please visit https://rootsymusic.bandcamp.com/ instead.

Album
Lowbird Highbird
November Moving In
(Rootsy Music)

Pris: 99 SEK

Vemodigt med en stark, självlysande passion. Ett mörker där solen är på väg att tränga igenom. En svärta som inte tynger utan känns märkligt varm och tröstande. Storslaget och jordnära. Oändligt vackert med skit under naglarna. Tradition och nutid.

Lowbird Highbird. Ett band där motsatser möts och samverkar utan att kollidera.

På sin debutplatta »November Moving In« presenterar Piteå-baserad Lowbird Highbird sin egen version av norrländsk americana. Visst kan man höra eko av salige Townes, Cowboy Junkies, Lambchop med mera och ändå är det så omisskännligt svenskt. Norrländskt.

När man lyssnar på de tio spåren på »November Moving In« är det lätt att tro att Lowbird Highbird ar ett band som fått mogna under lång tid. Låtskriveri, sound och allt annat låter så färdigt och fulländat. Som det testats och formats under långa turnéer och oräkneliga timmar i replokal och studio.

Men så är det inte. Långt ifrån. I själva verket bildades Lowbird Highbird för ett år sedan och särskilt många, långa turnéer har det inte blivit än.

Det mesta av det utsökta låtmaterialet skrivs av pedal- och lap steel-gitarristen Theo Stocks och i studion är det analog teknik och rullband som gäller. Addera ett extremt kompetent band och den karismatiska sångerskan Anna Svensson Rova och du har Lowbird Highbird. Och ett grymt imponerande debutalbum med »November Moving In«.


Anna Svensson Rova - Vocals
Theo Stocks - Pedal and Lap Steel Guitar, Electric and Acoustic Guitar
Jimmie Nilsson - Electric and Acoustic Guitar
Andreas Sahlin - Electric and Acoustic Bass
Elias Ortiz - Drums and Percussion

1. Intro
2. Nothing Brings Me Down
3. Isn’t It A Shame
4. Your Time Has Come
5. Still Got Sorrow
6. Leave This Town
7. Lead Me On
8. Hey Runaway
9. Home
10. Godnattvisa

Andra album av Lowbird Highbird: 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.