The shop is disabled. Please visit https://rootsymusic.bandcamp.com/ instead.

Album
Rodriguez, Carrie
Lola
(Luz Records)

Pris: 149 SEK

The outlier, Rodriguez... already so highly regarded that she’s not only captured the heart of Americana music aficionados but infused the Latino community with a singular dose of Ameri-Chicana pride.
– TODO Magazine

På sitt nya album tar sångerskan, låtskrivaren och fiol Carrie Rodriguez ett steg bak och två fram. Genom att knyta an till sina rötter i gränslandet mellan Texas och Mexiko, har hon skapat ett passionerat, innerligt och djupt angeläget album.

»Lola« är inspirerat av gammelfaster (eller kanske gammelmoster, svårt med översättningen där) Eva Garza som kallades »Chicana singing sensation« på 1940-talet. Carrie blandar engelska, spanska och 'spanglish', gammalt och nytt. Nyskrivna egna låtar varvas med bidrag av några av Carries mexikanska favorit-låtskrivare. Och utan att förstå mer än enstaka ord av spanskan (»corazon« och »amor«) är det bara att kapitulera för skönheten, vemodet och glöden.

»Lola« är producerat av Lee Townsend och Carrie backas av ett »all-star« band, The Sacred Hearts, sammansatt speciellt för denna platta. Bandet består av gitarristen Bill Frisell, Viktor Krauss på bas, Luke Jacobs på pedal steel och gitarrer, David Pulkingham på akustisk och elektrisk gitarr och Brannen Temple på trummor och slagverk.

Carrie gästas även av Mavericks-sångaren Raul Malo.

Carrie Rodriguez är såklart inget nytt namn för den skandinaviska publiken. Hon har turnerat här åtskilliga gånger, med Bill Frisell Band, Chip Taylor och på egen hand. Och i oktober 2016 tar hon barn och make med sig och kommer på ett efterlängtat återbesök.

1. Perfidia
2. Llano Estacado
3. I Dreamed I Was Lola Beltrán
4. La Última Vez
5. Que Manera De Perder
6. Frío En El Alma
7. Z
8. Noche De Ronda
9. Caricias
10. The West Side
11. Si No Te Vas (Instrumental)
12. Si No Te Vas

Andra album av Rodriguez, Carrie:

 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.