The shop is disabled. Please visit https://rootsymusic.bandcamp.com/ instead.

Album
Jetbone
Magical Ride
(Rootsy.nu)

Pris: 99 SEK

Om det på förra plattan fanns spår av soul, country, blues och funk i Jetbones musik är »Magical Ride« en oblyg blinkning till den musiken och till 70 talssoundet. Man kan säga att Jetbone har kommit ut ur garderoben och fullt ut vågar lita på det som tidigare var antydningar och smulor i deras konstnärskap. Detta trots att ingen i bandet ens var påtänkt när det begav sig.

»Magical Ride« är genreunik, det är bara osäkert vilken genre det är. Funk och blues. rock och soul i en salig röra. Det är fläckvis hårt och ofta mjukt. Gemensamt för samtliga elva låtar är att det svänger kopiöst.

Tiden att spela in en platta kan vara väldigt olika, från Otis Reddings 18 timmar till band som har jobbat i decennier. Jetbone har jobbat länge, två och ett halvt år, och faktiskt spelat in plattan tre gånger. Första gången med en sångare som har slutat. Andra gången med nya sångare, men enligt den förra sångarens frasering. Det blev inte bra. Så tredje gången efter egen röst och tycke. Det är den inspelningen ni förhoppningsvis kommer att lyssna ihjäl. De andra två har hamnat på rocken soptipp.

En stor del i processen att forma det begåvade, engagerade men orediga Jetbone-gänget till ett riktigt band har Mikael Lyander på klassiska Sankvie Studio, Visby. Många resor till Gotland har det blivit för Jetbone. De har mött ön mitt i Östersjön under alla årstider.

Jetbone har två huvudsångare, Alin Riabouchkin och Gustav Sjödin. Det är även de som skriver musik och text. . Bandet har även två leadgitarrister, bas, piano, orgel och trummor. En fet klassisk rocksättning med andra ord. När man adderar Per Svelanders och Christer Falks blås känns det nästan som man förflyttas från Visby till Exile On Main Street-land.

Även låtskriveriet är klart influerat av 60- och 70-tal. Men berättelserna är Jetbones egna, om kärlek, kvinnor, sommar och lek och svek . Det är deras historia, deras liv. Det är klart att inte har Gustav haft en brusten kärlek som heter Rosalie, men något hette hon. Även om mycket har ändrat sig på 30-40 år är de stora ämnena eviga.

»Magical Ride« spelades in och producerades av Mikael Lyander & Jetbone i Sandkvie Studio på Gotland och mastrades av Kevin Nix i klassiska Ardent Studios i Memphis, Tennessee.

1. C'mon
2. Mixed emotions
3. No way out
4. Working hard for your money
5. Woman
6. Dust in my eye
7. Everybody needs somebody to love
8. Rosalie
9. Fifth time loser
10. You are my love
11. Magical ride

Andra album av Jetbone:
 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.