The shop is disabled. Please visit https://rootsymusic.bandcamp.com/ instead.

Album
Northern Indians
The Great Escape
(Rootsy.nu)

Pris: 89 SEK

I vår sköna, nya värld blir det naturligtvis så att den geografiska hemvisten spelar allt mindre roll för hur musiken låter. Skillnaden mellan North Carolina och Norrbotten blir allt mindre och det är så klart inget konstigt med det. Unga musiker i Durham och Piteå lyssnar i princip på samma musik och har i mångt och mycket samma influenser. Men trots att skillnaderna minskar finns det som väl är ofta en egenart, en ton, ett svårdefinierbart uttryck som berättar var musiken görs.

Northern Indians är en duo från Piteå och även om man lätt skulle kunna placera dem på samma festival som band som Avett Brothers eller Judah & The Lion, har de en alldeles egen ton. Om det handlar om geografi eller kulturarv eller helt enkelt musikernas personlighet är svårt att säga och kanske inte heller ett dugg intressant.

Mer intressant är att Northern Indians på sitt debutalbum ”The Great Escape” gör personlig countryfolkpop av bästa märke. Deras hybrid av nytt och gammalt, vemod och livslust, eftertänksam folkcountry och omedelbara poprefränger är helt enkelt oemotståndlig.

Northern Indians bildades 2013 som ett sidoprojekt till ett annat band. När det andra bandet lades ner bestämde sig Josef Eriksson och John Andersson att satsat helhjärtat på Northern.

I januari 2015 klev duon in i studion tillsammans med medproducenten och kompisen Jonas Eriksson och spelade in sitt debutalbum »The Great Escape« på nio dagar. En inspelning som stämmer väl övers med bandets inställning till hur musik ska framföras. Okonstlat, ärligt och med låtarna i fokus.

1. The Strangest Little Fear
2. On A Losing Streak
3. The Great Escape
4. Talk To Me
5. Just Like Tokyo
6. You And I Together
7. We Can't Win
8. Bad City Blues
9. Heartbeats
10. Chasing Ghosts
11. A Great Big Lie
12. The Great Escape II

Andra album av Northern Indians:

 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.