The shop is disabled. Please visit https://rootsymusic.bandcamp.com/ instead.

Album
Bondesson, Nils
Blues Dreams
(Rootsy.nu)

Pris: 69 SEK

Luften är mättad av jazzmusik som fötts och vuxit upp sida vid sida om bluesen, som är ständigt närvarande. I ett hörn hänger den uppkäftige kusinen rhythm & blues och då och då tar paradernas blåsarsektioner över med sin märkliga mix av melankoli och livsglädje. I en kaféstol på trottoaren sitter en äldre man och gnolar på evergreens. ”Blues Dreams” är ett collage, ett impressionistiskt album där stilar och epoker blandas. En bluesdröm.

Att lyssna på ”Blues Dreams” är lite som att gå på sightseeing i New Orleans med Allen Toussaint som guide. Men i det här fallet är heter staden Lund och guiden Bondesson. Nils Bondesson.

Nils Bondesson är pianist och sångare, bosatt i Lund. ”Blues Dreams” är hans andra album i eget namn och producerat av Bondesson i samarbete med Magnus Nörrenberg. Debuten ”Happy Hour” släpptes 2010.

Det suveräna bandet på ”Blues Dreams” består av blåsarna Kiki Desplat och Torbjörn Righard, gitarristen Jon Eriksson, basisten Anders Lorentzi och trummisen Bo Håkansson. Bland gästerna märks Maria Stille (sång) och Paul Strandberg (sousaphone) med flera.

”Blues Dreams” är ett imponerande otidsenligt album som trots det inte handlar om nostalgisk reproduktion. Nils Bondesson och hans musiker jobbar i en stark tradition men har samtidigt något eget att tillföra. Bakom ”Blues Dreams” ligger så mycket kärlek och omsorg att det blivit en helt oemotståndlig platta.

1. Cakewalk into Town
2. Hong Kong Blues
3. Lazy River
4. Toulouse Street Blues
5. Some of These Days
6. Blue Darling
7. Sleepyhead
8. Nobody´s Business
9. Let the Four Winds Blow
10. Careless Love
11. Professor

Andra album av Bondesson, Nils :
 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.