The shop is disabled. Please visit https://rootsymusic.bandcamp.com/ instead.

Album
Dunderhead
Dunderhead
(Rootsy.nu)

Pris: 149 SEK

Dunderhead har tagit god tid på sig att spela in sitt självbetitlade debutalbum, men nu är det äntligen ett faktum. Och med facit i hand kan man konstatera att det varit värt att vänta på.

Sedan musikerna i Dunderhead hittade varandra 2013 har de utvecklat och förfinat sin egen variant av modern och samtidigt traditionsmedveten bluegrass. Den musikaliska kompetensen fanns där redan från början och genom spela sig samman på scen och i replokalen har de nu även hittat en imponerande gruppdynamik och ett samspel av världsklass. Och inte minst har de hunnit skriva en samling riktigt starka originallåtar.

Åtta av låtarna är skrivna av sångerskan och gitarristen Angelina Lundh (tidigare Darland) och de övriga tre av sångaren, gitarristen och mandolinisten Mikael Grund.

2014 utsågs Dunderhead till Bästa europeiska bluegrassband på European World Of Bluegrass festival i Voorthuizen, Holland. Och i sommar bär det av till USA och ROMP-festivalen i Queensboro, Kentucky, där Dunderhead delar scen med country- och bluegrassadel som John Prine, Punch Brothers, Del McCoury & David Grisman, Sam Bush med flera.

1. Gone With the Wind
2. Some Other Time
3. Once and For All
4. All For None
5. In Silence
6. Down the Line
7. Love Like A Loaded Gun
8. Little By Little
9. Somewhere Along These Tracks
10. Diggin’ My Own Grave
11. Lovers’ Atlantis

Andra album av Dunderhead:
 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.