Album
Wildie
Lost and Gone
(Rootsy.nu)

Pris: 69 SEK

Wildie uppstod en kall höstkväll i ackompanjemang av kattugglornas ihärdiga läten från skogen. Isoleringen på landet levererade och levde upp till sin slitna klyscha, men resultatet blev allt annat än klichéartat.

Wildie är något så vågat som ett nystartat band av ett gäng 35-plusare. Erfarna, rutinerade musiker som satsar, trots sin erfarenhet av livet som musikanter i en minst sagt tuff bransch. Bandets frontfigur Anders Thorén, en före detta stadsbo som flyttat ut på landet, förklarar närmre:

– I stan spelade man för brödfödan. Försörjde sig på musiken. Den livsstilen är svårare på landet, vilket gav utrymme att ägna sig åt musiken för musikens skull, inte för pengarnas.

Och visst har man hört det förr – hur landsbygdens tristess tvingar till kreativitet och stadens överflöd av aktivitet lockar till minsta motståndets nöje. Så vad skapas det då för musik av en musiker som tidigare och fortfarande spelar, kubansk och irländsk musik, klezmer och bluegrass?

– Det finns en röd tråd, och det är att det är rot- eller folkbaserat, även om det kanske inte är det första man tänker på, säger Anders Thorén, och fortsätter:

– I och med att jag tog det första alstret för inspelning till Rasmus Svensson, vars hjärta främst slår för indiemusik, så växte det fram något helt annat. Och det föll sig naturligt att Rasmus skulle vara med i bandet – eller då uppstod plötsligt bandet, när det inte bara var jag ensam längre.

Rasmus Svensson har för övrigt spelat in hela skivan, en skiva som växte fram på lediga helger i en studio på Bragegatan. Anders Thorén tog dit sina skisser från ensamma kvällar vid vägs ände, som efter, ibland mycket, ibland lite, bollande de två musikerna emellan – blev färdiga spår på den nya skivan.

1. Making Days Meet
2. Take Me Out
3. Lost and Gone
4. Chopped and Stacked
5. Missy
6. Peggy Lou
7. Silence
8. Oh My
9. Explore and More
10. My Brother


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.