The shop is disabled. Please visit https://rootsymusic.bandcamp.com/ instead.

Album
Six String Yada
The Shape Of Yada To Come
(Rootsy.nu)

Pris: 69 SEK

Six String Yadas debutalbum »The Shape Of Yada To Come« rymmer både finess och rå urkraft. En imponerande spelskicklighet kombineras med en oemotståndlig energi som ibland gränsar till agressivitet.

Six String Yada spelar en egen och nutida version av uråldrig bergsmusik från USA, uppblandad med punk, metal och psychobilly. Och lite annat när andan faller på. På ett helt okonstlat sätt samsas traditionella låtar med covers av Ghost, Dropkick Murphys, Zombie Ghost Train och At The Gates.

Agnes Brogeby (fiol, sång), Erling Bronsberg (banjo, sång), Jonas Bleckman (cello, sång) och Simon Nyberg (gitarr, sång) har alla olika ingångar till old-time. Stort kunnande möter en uppfriskande respektlöshet.

Six String Yada har sin bas i Örebro. En stad som mycket tack vare festivalerna Live at Heart och Folk at Heart har ett fantastiskt klimat för musik att gro och utvecklas i. Och det var faktiskt under Folk at Hearts sista dag i januari 2014 som band och skivbolag möttes för första gången.

- Jag hade inte hört talas om bandet men vid midnatt sista dagen av Folk At Heart-festivalen i Örebro den 3-4 januari fick jag ett tips att jag borde lyssna på dem. Efter en makalöst intensiv 20-minuters konsert på ett hotellrum var jag helt omtumlad och tvungen att kolla in showen halv tre också. Sedan kunde jag från mitt rum lyssna på det efterföljande jammet mellan fyra och halv sex på morgonen också. Så jag gick från att vara totalt ovetande till att bli ett fan på rekordtid, säger Rootsys Håkan Olsson.

1. Buried Alive
2. Banjo Pickin’ Girl
3. Cluck Ol’ Hen
4. No Man Can Hinder
5. Ritual
6. Rockingham Cindy
7. Going Down This Long Lonesome Road
8. Don’t Let Your Deal Go Down
9. Long Dark Night
10. Blinded By Fear
11. Way Over In The Minor Key
12. Down On My Knees

Andra album av Six String Yada:

 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.